18.5 C
Craiova
miercuri, 27 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj 60 de kilometri de drumuri judeţene, reabilitate cu fonduri europene

60 de kilometri de drumuri judeţene, reabilitate cu fonduri europene

Două drumuri aflate în administrarea Consiliului Judeţean Gorj vor fi reabilitate cu fonduri europene. Pentru unul dintre drumurile judeţene a fost semnat deja contractul de execuţie a lucrărilor cu un constructor specializat, desemnat în urma unei licitaţii. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a precizat că va fi semnat şi al doilea contract pentru reabilitarea unui drum judeţean de peste 37 km. Tronsonul respectiv leagă localităţile Logreşti – Roşia de Amaradia – Alimpeşti – Ciupercenii de Olteţ. Licitaţia a fost contestată, însă contestaţia a fost respinsă. Conform lui Cosmin Popescu, firma constructoare are la dispoziţie patru luni ca să întocmească proiectul de execuţie. Ulterior, se va trece la executarea lucrărilor. În total, au fost obţinute fonduri europene pentru reabilitarea a 60 km de drumuri judeţene. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj spune că ar mai fi bani pentru modernizarea altor tronsoane de drum judeţean.

Reţea de peste 800 km de drumuri judeţene

Şeful CJ Gorj a mai spus că totalul reţelei de drumuri judeţene este de 834 km. Jumătate din şoselele administrate de Consiliul Judeţean Gorj sunt în momentul de faţă reabilitate, după cum a precizat Cosmin Popescu. În licitaţie sau execuţie sunt contracte de modernizare a peste 200 km de drumuri judeţene. Mai sunt de modernizat peste 100 km de şosele. Fondurile ar urma să fie asigurate tot prin programe europene. Din economiile rezultate în urma licitaţiilor ar mai fi suficiente fonduri pentru punerea la punct a încă 18 km de drum judeţean. „Avem reabilitaţi 500 km şi alți 200 sunt în curs de reabilitare sau în faza de licitare a contractelor. Deci, ne mai rămân puţin peste 100 km, dacă vom reuşi să obţinem economiile de la licitaţii“, a spus Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Un gorjean, vindecat de COVID 19, a jucat hora,...

Un bărbat a jucat hora, miercuri, în fața Spitalului COVID din Târgu-Cărbunești, bucuros că s-a vindecat de coronavirus și a fost externat....