5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei poliţişti şi trei tineri, bătuţi de o familie nervoasă

Trei poliţişti şi trei tineri, bătuţi de o familie nervoasă

Trei craioveni din cartierul Craioviţa Nouă sunt cercetaţi pentru ultraj, lovire şi violare de domiciliu, după ce s-au încăierat cu trei tineri şi au lovit trei poliţişti după o ceartă pe un loc de parcare. Incidentul a avut loc marţi, în cartierul Craioviţa Nouă, suspecţi fiind doi craioveni şi fiul lor, de 29 de ani.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, cearta pe un loc de parcare a degenerat şi s-a ajuns la violare de domiciliu. „Poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova au fost sesizaţi cu privire la faptul că între mai multe persoane a avut loc o altercaţie fizică, în urma căreia trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani, din Sadova, au fost agresaţi de trei persoane, cu vârste cuprinse între 29 şi 51 de ani, din Craiova, care ar fi pătruns fără drept şi în locuinţa persoanelor vătămate. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că altercaţia ar fi pornit de la o neînţelegere referitoare la locurile de parcare“, au precizat oamenii legii.
Mai exact, un tânăr din Sadova, care locuieşte fără forme legale în zonă, a venit acasă cu maşina, însoţit de doi prieteni. După ce a parcat pe un loc considerat a fi „proprietatea“ unei familii din aceeaşi zonă, a izbucnit scandalul. Cei trei tineri au fost loviţi şi, mai mult decât atât, agresorii ar fi intrat după ei în apartament pentru a le cere socoteală pentru faptul că au îndrăznit să le ocupe locul de parcare.

Scandal şi în secţia de poliţie

Cei trei tineri agresaţi au mers la Secţia 5 pentru a depune plângeri penale împotriva agresorilor, însă nu au scăpat de scandal. „La sediul secţiei de poliţie s-au prezentat şi celelalte trei persoane implicate în altercaţie, care au început să ameninţe persoanele vătămate şi să aducă injurii poliţiştilor care interveniseră. În momentul în care poliţiştii au încercat să imobilizeze persoanele care se manifestau printr-un comportament agresiv, doi dintre aceştia au lovit, în încercarea da a împiedica luarea măsurilor legale, trei poliţişti“, au mai precizat poliţiştii doljeni.
Astfel, doi dintre poliţişti au fost loviţi cu pumnul şi piciorul de tânărul de 29 de ani, iar mama acestuia a lovit o agentă de poliţie.
Oamenii legii au mai precizat că pe numele celor trei craioveni a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ultraj, lovire şi alte violenţe şi violare de domiciliu. Cercetările în acest dosar sunt efectuate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Poliţist lovit în sediul Secţiei 2

Un craiovean, de 28 de ani, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de ultraj după ce, pe 26 octombrie, a lovit un poliţist chiar în sediul Secţiei 2 Craiova. Potrivit oamenilor legii, bărbatul, care era băut bine, a mers la secţie pentru a reclama faptul că angajaţii unui bar din cartierul 1 Mai refuză să-i vândă băuturi alcoolice.
„Pe 26 octombrie, la sediul Secției 2 Poliție Craiova, s-a prezentat un tânăr de 28 de ani, din Craiova, aflat în stare de ebrietate, care a sesizat faptul că personalul unei unități de alimentație publică refuza să îi mai vândă băuturi alcoolice. În timp ce se afla în secție, bărbatul a început să le adreseze injurii polițiștilor și să aibă un comportament agresiv, fapt pentru care acesta a fost imobilizat. Polițiștii au încercat să discute cu cel în cauză pentru a-l calma, însă acesta a continuat să adreseze injurii și să amenințe. La un moment dat, bărbatul s-a ridicat de pe scaun și l-a lovit cu piciorul, în zona abdominală, pe unul dintre polițiști“, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Polițistul lovit nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
După două zile, pe 28 octombrie, poliţiştii din Băileşti ar fi fost ameninţaţi de fiul unui bărbat depistat conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. În aceeaşi zi, poliţişti din Băileşti au oprit pentru control, pe strada Panduri din municipiu, un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din localitate. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital. La unitatea medicală a venit şi fiul bărbatului, care a început să înjure şi să lovească obiectele pe care le întâlnea în cale. În plus, tânărul ar fi ameninţat poliţiştii, aşa că este cercetat pentru comiterea infracţiunii de ultraj.

Încă un scandal pe un loc de parcare

Poliţiştii craioveni au fost solicitaţi să intervină, ieri, la un alt scandal izbucnit din cauza unui loc de parcare. Potrivit oamenilor legii, o persoană a sesizat prin 112 o altercaţie verbală pentru un loc de parcare. „“Conflictul a fost aplanat. Nu au fost aplicate sancţiuni“, au precizat poliţiştii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS