11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjParcul Hanul Doctorului a fost inaugurat

Parcul Hanul Doctorului a fost inaugurat

Parcul Hanul Doctorul a fost inaugurat joi, de către Primăria Craiova, în partea de est a oraşului Craiova. Această zonă a fost lăsată în paragină ani întregi, fiind populată mai mult de buruieni şi deşeuri menajere, accesul la cele trei lacuri fiind aproape imposibil.
Acum, în această zonă de agrement, revitalizată de autorități, craiovenii se pot bucura de luciul apelor, atât de pe pontonul special amenajat pentru pasionaţii de pescuit, cât şi din interiorul corabiei de lemn ce veghează întreg parcul. Aleile reamenajate te poartă până la cel de-al treilea lac, printre copaci şi peste podurile de lemn ce separă lacurile.
În parc au fost constuite zece grătare din cărămidă şi două cuptoare, unde locuitorii Băniei îşi pot astâmpăra pofta pentru tradiţionalii mititei. După prepararea specialităţilor, aceştia pot mânca relaxaţi la mesele din lemn aşezate în apropierea lacului. Decorarea parcului este completată de căsuţa cu moară din amonte, ce stârneşte curiozitatea oricui.
„Astăzi am terminat lucrările de reabilitare a Parcului Hanul Doctorului, lucrări începute în perioada anilor 68. Atunci a fost pentru prima dată creionat acest parc. Pot să spun că nu am facut nimic altceva decât să readucem la lumină ceea ce a fost făcut în perioada respectivă. În mare, ca lucrări, a fost readucerea la suprafaţă a aleilor, care în timp au fost acoperite de pământ, stratul vegetal atingea şi aproape un metru în unele zone. Au fost redecopertate aleile şi au fost reabilitate, a fost repus în folosinţă iluminatul public şi înlocuiţi stâlpii de iluminat. Au fost refăcute lacurile şi reţelele de legătură între bălţi. Îmbunătăţirile au venit cu câteva lucruri care să aducă puţină viaţă parcului, în speţă cele două pontoane. Un ponton pentru pescuit, pentru pescarii care de-o viaţă aici şi-au petrecut orele libere, şi un altul care reprezintă o corabie. S-a realizat o zonă foarte interesantă de picnic, pentru că ştiţi bine că de ani întregi aveam o problemă cu locul de picnic în perioada sărbătorii de 1 Mai. Acum avem zece grătare pentru picnic, două cuptoare, o zonă cu bănci, cu mese. S-a adus şi apă potabilă în zonă“, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.
Odată cu inaugurarea, au fost plantaţi şi 100 de copaci, care au simbolizat Centenarul.
Beatrice Spătaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS