Acasă Local Gorj 411 participanţi pe 658 de locuri de muncă la Bursa de la...

411 participanţi pe 658 de locuri de muncă la Bursa de la Târgu Jiu

-

Mai multe locuri de muncă decât participanţi la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi care a avut loc vineri în Complexul Debarcader din Târgu Jiu. Deşi oferta a fost bogată, cel puţin pentru absolvenţi de studii medii, numărul participanţilor nu a depăşit numărul locurilor de muncă din oferta angajatorilor. Un angajator a oferit singur 58 de locuri de muncă în domeniul construcțiilor, în rest cele mai multe locuri au fost pentru confecţioner articole textile, croitor, confecționer cablaje, fierar betonist și sudori. Pentru studii superioare au fost 44 de locuri de muncă vacante, respectiv geograf, grafician, agent asigurări, inginer automatist, inginer mecanic sau inginer geolog. Pentru că nu își găsesc un loc de muncă conform cu pregătirea, cei mai mulţi dintre absolvenți se reorientează și își caută și alte joburi, în speranța că își vor găsi de lucru. Unii dintre angajatorii prezenți la Bursă au declarat că, de foarte mult timp, caută să angajeze personal, însă nu găsesc. Cei care vor să se angajeze sunt în general nemulțumiți de salariile prea mici şi de programul mare de lucru.
Participare slabă
Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, principalul organizator al evenimentului, a declarat că au fost prezenţi la Bursă 63 de angajatori cu 658 de locuri de muncă. Au participat 411 persoane, dintre care 362 de absolvenţi. Între cei care au trecut pragul Bursei din Complexul Debarcader al UCB s-au aflat şi elevi, precum şi o grupă de deţinuţi de la Penitenciarul Târgu Jiu. Potrivit lui Romeo Chiriac, 12 persoane au fost angajate pe loc, pe posturi precum: farmacist, sudor, lăcătuş-mecanic, şofer, muncitor necalificat, ajutor preparare produse fast food şi altele. Directorul AJOFM Gorj a mai spus că au fost selectaţi pentru interviu sau proba de lucru 196 de participanţi la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. Este de amintit că la Bursa de anul trecut au fost oferite 583 de locuri de muncă. De asemenea, în 2017 au fost 403 de participanți, 335 au fost absolvenți, iar 86 dintre aceștia şi-au găsit un loc de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

O procuroare a încasat diurne necuvenite de aproape 33.00 de lei

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, Otilia Iolanda Isac (fostă Micloșină), a fost dată în judecată de Administrația Națională a Rezervelor...