Parcarea cu plata prin SMS va acapara tot centrul Craiovei

Autori


Pentru că parcarea cu plata prin SMS instituită în septembrie 2017 pe trei străzi din centrul Craiovei s-a dovedit un succes, autoritățile locale intenționează să extindă această procedură și să transforme zona centrală a orașului într-o imensă parcare cu plată. Craiovenii sunt invitați vineri, 5 octombrie, în sala mare de ședințe a Primăriei Craiova, la o dezbatere publică referitoare la mărirea numărului de locuri de parcare cu plata prin SMS de la 121 la 793, conform unui proiect de „modificare, prin completare, a Regulamentului privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului“ supus consultării publice încă de la sfârșitul lunii aprilie. Față de proiectul inițial, s-a modificat doar orarul de funcționare al noilor locuri de parcare cu plată.

În centrul Craiovei există, în prezent, 121 de locuri de parcare cu plata prin SMS, cele mai multe fiind pe strada A.I. Cuza – 77 (Foto: arhiva GdS)

Un proiect de hotărâre privind „modificarea, prin completare, a Regulamentului privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova“ a fost lansat spre consultare publică la sfârșitul lunii aprilie, iar vineri, 5 octombrie, va avea loc dezbaterea publică în urma căreia intenția municipalității se va concretiza.

Potrivit proiectului, centrul Băniei va deveni o imensă parcare cu plată, la cele 121 de locuri de parcare cu plata prin SMS instituite, în septembrie 2017, în zona primăriei – pe străzile A.I. Cuza (77 de locuri), Romul (28) și Nicolaescu Plopșor (16), urmând să se adauge alte 672. Și nu oriunde, ci pe artere extrem de circulate din Bănie, unde, la orele de vârf, șoferii „se bat“ pe un loc de parcare. Conform proiectului, cele mai multe locuri de parcare cu plată vor apărea pe Calea București – 386, dar șoferii vor plăti taxa de 0,50 de euro + TVA/oră și dacă își vor lăsa mașinile pe străzi precum Mihail Kogălniceanu, Matei Basarab, Mihai Viteazul, Unirii sau bulevardul Știrbei Vodă. După ce modificarea Regulamentului privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova va trece de dezbaterea publică, va trebui inițiat un proiect de hotărâre care să fie apoi votat în Consiliul Local.

Cum s-a ajuns la ideea ca tot centrul orașului să devină o parcare cu plată? Pentru că „s-a constatat o îmbunătățire semnificativă a fluenței traficului în zona centrală a Craiovei prin organizarea eficientă a sectoarelor destinate parcărilor cu plată și prin anularea posibilităților de oprire sau staționare pe benzile adiacente parcărilor“, după cum se explică în raportul Direcției Servicii Publice din cadrul primăriei.

Tot de aici aflăm că actualele parcări cu plata prin SMS instituite în zona centrală „au dus la o creștere a capacității de preluare a traficului rutier, la o fluență a condițiilor de deplasare, la o creștere a gradului de siguranță a participanților la trafic, dar și la o creștere substanțială a gradului de ocupare al parcării subterane de la Teatrul Național «Marin Sorescu»“.


Noile locuri de parcare cu plată: unele nonstop, altele cu program

Față de proiectul lansat în luna aprilie, s-a modificat orarul de funcționare al unor locuri de parcare cu plată. Inițial, s-a vorbit doar de orar pentru parcările care vor fi instituite pe Calea București (între orele 7.00 și 19.00), dar s-a revenit și s-a introdus un alt orar: 8.00-18.00. Acesta va fi însă aplicat și pentru parcarea pe alte străzi stabilite în proiect.

Iată care sunt străzile unde vor exista parcări cu plata prin SMS, cu aplicare între orele 8.00 și 18.00: Calea București (de la intersecția cu bulevardul Carol I până la cea cu strada Spania) – 386 de locuri; Mihail Kogălniceanu (de la intersecţia cu strada Eugeniu Carada până la intersecţia cu strada Unirii) – 37 de locuri; Unirii (de la intersecţia cu Kogălniceanu până la intersecţia cu strada Bujorului) – 38 de locuri; Ştirbei Vodă (de la intersecţia cu strada Unirii până la intersecţia cu strada Matei Basarab) – 20 de locuri.

Pe restul de străzi stabilite pentru introducerea parcării cu plata prin SMS, taxa va funcționa nonstop. Iată care sunt acestea: Sfântul Dumitru (de la intersecţia cu Unirii până la intersecţia cu Matei Basarab) – 64 de locuri; Matei Basarab (de la bulevardul Ştirbei Vodă până la Piaţa Veche) – 51 de locuri; Mihai Viteazul (de la intersecţia cu strada Unirii până la intersecţia cu Ion Maiorescu) – 43 de locuri; Ion Maiorescu (de la intersecţia cu strada Popa Șapcă până la intersecția cu Madona Dudu) – 17 locuri; Eugeniu Carada (de la intersecţia cu strada Simion Bărnuțiu până la intersecția cu Mihail Kogălniceanu) – 16 locuri.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 3 octombrie 2018

Actualitate

» Cioloş despre Dăncilă: o demisie de urgenţă ar fi un minim act de bun-simţ
» Un influent om de afaceri, Andreas Ritzenhoff, candidează contra Angelei Merkel la şefia CDU
» Referendum: Val de retrageri ale preşedinţilor de secţii de votare. Sute de preşedinţi de secţii cer înlocuirea
» Donald Trump, anchetat pentru fraudă fiscală după dezvăluiri făcute de New York Times
» O firmă care a vândut pâine cu pliante pro-referendum, amendată
» Cum va fi vremea până sâmbătă
» Vâlcov şi Pop, sancţionaţi de CNCD pentru limbajul care i-a adus atingere lui Iohannis
» Premiul Nobel pentru Chimie, acordat pentru trei cercetători din SUA şi Marea Britanie
» Ministrul Finanţelor se spală pe mâini de problema creşterii inflaţiei: Are cauze exogene sferei de răspundere a Guvernului sau a BNR
» Sub 10% din casele de marcat au fost înlocuite și sunt în funcțiune. Ministerul Finanțelor atrage atenția că nu se vor modifica termenele
» Deputaţii Parlamentului European cer României să respecte independenţa sistemului judiciar şi să continue lupta împotriva corupţiei
» Un şofer român de tir şi-a ucis un coleg moldovean, tatăl a doi copii, într-o parcare din Belgia
» VIDEO Caz grav de sclavie în Germania. Român obligat de angajator să doarmă pe bancă, în pădure
» Camera Deputaţilor a decis amânarea cu o săptămână a dezbaterilor pe legea offshore
» Peste 650 de şoferi au rămas ieri fără permis

Dolj

» Dramele de la căminul de bătrâni din Craiova
» Asociațiile de proprietari, dezorientate de noua lege
» Au ajuns în arest după ce au „ușurat“ un bătrân de 8.000 de lei
» Femeia care și-a sugrumat copilul va fi internată
» Modernizarea străzilor din Bănie a trecut la proba practică
» Referendumul împarte copiii în două: unii la școală, alții liberi
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Craiova: Tânăr care a condus fără permis, internat într-un centru educativ
» Craiova: Cercetat pentru conducere fără permis şi refuzul de prelevare de mostre biologice
» Dolj: Razie pe şoselele din judeţ
» Craiova: Arestaţi preventiv pentru înşelăciune
» Doljean urmărit internaţional, prins în timp ce intenţiona să fugă din ţară
» Craiova: Încep înscrierile pentru programul “Solidaritate”
» O nouă ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor are loc şi la Craiova

Gorj

» Gorj: Campanie împotriva fraudelor electorale la referendum
» Vizita preşedintelui României, Klaus Iohannis, la Târgu Jiu, nu a fost confirmată oficial
» Gorj: Accident rutier cu o victimă la Târgu Jiu

Mehedinţi

» Mehedinţi: Campania door to door de informare și vaccinare ROR la Strehaia
» Mehedinţi: Şi-a înjunghiat soţia de mai multe ori, în parcarea unei societăţi comerciale
» Mehedinţi: Accident cu victimă în Buiceşti

Vâlcea

» Vâlcea: Minor dispărut de acasă, găsit de poliţişti

Sport

» Florin Spânu vrea Filiașiul pe primul loc
» Gorjenii, optimiști înainte de UTA
» Eugenia Anghel, cu gândul la Mondiale și Olimpiadă
» Fotbal / Liga Europa, etapa a 2-a
» Fotbal / Ştefan Radu vrea să-şi încheie cariera la Lazio
» Fotbal / FRF a anunțat programul optimilor de finală ale Cupei României

Bani & Afaceri

» Controverse pe noul Start-up Nation înainte de lansare

Sanatate

» Oboseala cronică – remedii
» Cum prevenim răceala și gripa

Educatie

» Sindicaliștii din educație amenință cu blocarea ordinului prin care 4.000 de angajați din învățământ vor fi concediați, dacă Guvernul nu anulează actul administrativ

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei
» Arma letală a lui Hitler. Cu o viteză de 5.600 km/h, a provocat oroare în Europa
» REŢETA ZILEI: Vinete cu roşii, busuioc şi mozzarella

Top