21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn Porsche Cayenne a făcut prăpăd pe Calea București

Un Porsche Cayenne a făcut prăpăd pe Calea București

Un bărbat de 48 de ani și-a pierdut viața, ieri după-amiază, după ce a retezat cu mașina pe care o conducea un stâlp de beton al rețelei de energie electrică, o conductă de gaze și gardurile a două gospodării de pe Calea București. După primele cercetări, polițiștii de la Rutieră au stabilit că, cel mai probabil, bărbatul a pierdut controlul direcției din cauza vitezei excesive.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, Daniel Radu, de 48 de ani, din Craiova, care conducea un Porsche Cayenne pe Calea București, dinspre Balș către centrul municipiului, a pierdut controlul direcției, a intrat pe trotuar și a retezat un stâlp al rețelei de energie electrică. Autoturismul scăpat de sub control nu s-a oprit, ci a pus la pământ gardurile a două gospodării și s-a oprit în curtea unui craiovean. În drumul său, autoturismul a retezat o conductă de gaze care alimentează una dintre gospodării. Pompierii doljeni au trimis la fața locului o autospecială cu apă și spumă, dar și un echipaj SMURD, însă medicii nu au putut face nimic pentru craioveanul de 48 de ani, care a decedat pe loc în urma accidentului. De asemenea, Distigaz Sud Rețele a intervenit pentru oprirea gazelor.
Proprietarul gospodăriei în care s-a oprit mașina scăpată de sub control a povestit pentru Gazeta de Sud că a intrat în casă cu câteva minute înaintea accidentului. „Eram la masă, în curte. Am intrat în casă și după cinci minute am auzit un zgomot puternic. Am știut imediat că a fost un accident, dar nu mă așteptam să găsesc mașina la mine în curte. A rupt stâlpul de beton, gardul vecinului, țeava de gaze și gardul meu. Vecinul nu este acasă, dar cred că se întoarce în seara asta (aseară – n.r.)“, a spus craioveanul Constantin Livezeanu. Se pare că șoferul circula pe banda a doua a șoselei, iar după o depășire, când a încercat să intre pe banda întâi, a pierdut controlul și a ajuns pe trotuar, apoi într-o gospodărie.
Polițiștii doljeni au mai precizat că a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, urmând să se stabilească exact împrejurările în care și-a pierdut viața craioveanul de 48 de ani, dar și viteza cu care rula autoturismul înainte de accident.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS