17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi manageri de la Colegiul „Odobleja“ au demisionat

Doi manageri de la Colegiul „Odobleja“ au demisionat

Directorul și unul dintre directorii adjuncți ai Colegiului „Ștefan Odobleja“ din Craiova și-au dat demisia și de ieri Inspectoratul Școlar Județean Dolj a numit cu delegație alte două cadre didactice în aceste funcții. Demisiile vin însă pe fondul conflictului intern izbucnit din cauza mutării Liceului „Voltaire“ într-una din clădirile care au aparținut Colegiului Odobleja.

Cei doi directori care au ales să plece din fruntea Colegiului „Ștefan Odobleja“ din Craiova sunt managerul Ion Daniel și directorul adjunct Adriana Călinoiu. Motivul pentru care au ales să plece este că nu mai pot continua proiectele de dezvoltare instituțională, pe fondul confictului deschis de cadrele didactice ale unității școlare care nu sunt mulțumite de faptul că prin hotărâre de consiliu local s-a mutat Liceul „Voltaire“ într-unul din corpurile de clădire. Elevii Colegiului „Odobleja“ care studiau în spațiul cedat ar fi trebuit să se mute în clădirea laboratoarelor. Consiliul de Administrație al școlii a refuzat însă să facă această relocare pe motiv că ar schimba destinația spațiului respectiv. Profesorii speră că vor reuși să ia înapoi clădirea cedată și au deschis proces la Tribunalul Dolj, prin care cer anularea deciziei Consiliului Local Craiova. De asemenea, au făcut plângeri penale pe numele inspectorilor școlari și ale reprezentanților administrației locale care au făcut inspectarea spațiilor și au decis cedarea lor către Liceul „Voltaire“. Tot prin decizia Consiliului de Administrație al Colegiului „Ștefan Odobleja“ elevii învață în corpul central în patru schimburi, cu ora de 30 de minute și pauze de cinci minute. Au apărut întrebări legate de cum se vor plăti salariile în aceste condiții în care orele sunt diminuate. Neînțelegeri au apărut inclusiv la nivelul Consiliului de Administrație, din care s-au retras reprezentantul unei firme și un reprezentant al părinților.
Conducerea liceului a fost preluată de ieri de două cadre didactice care vin din exteriorul unității școlare. Astfel, în funcția de director a fost numit Horia Nechita, profesor la Școala Breasta, care a participat și la concurul pentru manageri din 2017, dar nu a ocupat nici o funcție atunci. Director adjunct a fost numită Carmen Marcu, profesor la Liceul Tehnologic „George Bibescu“ din Craiova. Celor doi manageri li se va alătura și directorul adjunct Ileana Dogaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS