24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDirecţia Silvică vinde lemne către populaţie pentru încălzirea de iarnă cu 250 de lei metrul cub

Direcţia Silvică vinde lemne către populaţie pentru încălzirea de iarnă cu 250 de lei metrul cub

Ocoalele silvice au început să vândă lemne de foc pentru populaţie. Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj, a precizat că au fost aprobate cantităţile necesare pentru cele 11 ocoale silvice. Este scos la vânzare lemn de foc şi lemn de lucru. Sunt stocuri suficiente, mai spune Ovidiu Cârstoc. Preţurile medii sunt în jurul valorii de 250 de lei. Şeful Direcţiei Silvice dezminte faptul că s-a produs o creştere masivă a preţului la metrul cub de lemn. „Este dispoziţia dată către toate ocoalele silvice de pe raza judeţului Gorj şi care sunt în subordinea Direcţiei Silvice. Avem 11 ocoale şi toate au cantităţi suficiente de lemne pentru populaţie sau pentru cei care doresc să achiziţioneze lemn de lucru“, a menţionat Ovidiu Cârstoc.

Achiziţii fără licitaţie

Ovidiu Cârstoc a mai spus că nu sunt probleme privind vânzarea de lemn de foc pentru populaţie. În această perioadă, se onorează cererile venite din partea populaţiei. „Toate achiziţiile se fac fără niciun fel de licitaţii. Se poate cumpăra liber orice cantitate de lemn de foc în limita stocurilor pe care le avem. Eu spun că stocurile sunt suficiente şi toată lumea va putea să îşi cumpere la 250 – 260 de lei lemne de foc pentru perioada de iarnă. Dezmint toate speculaţiile apărute pe piaţă conform cărora lemnul de foc ajunge şi la 450 de lei metrul cub. Noi îl vindem la acest preţ mediu de 250 – 260 de lei şi avem cantităţi suficiente. Asta este tot ceea ce pot să spun. Deja populaţia se poate deplasa la ocoalele silvice pentru a cumpăra. În acelaşi timp se efectuează marcaje în urma cererilor depuse de cetăţeni“, a menţionat Ovidiu Cârstoc, şeful Direcţiei Silvice Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS