21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe a făcut „vicele“ Cosman pe la Salonic

Ce a făcut „vicele“ Cosman pe la Salonic

După un an și jumătate de la o vizită oficială la Salonic, care nu a fost raportată conform legii în prima ședință de consiliu local, viceprimarul Craiovei, Adrian Cosman, a luat din nou drumul Greciei. Numai că de data asta s-a conformat Statutului aleșilor locali, iar după ce s-a întors, tot de la Salonic, a întocmit rapid un raport privind activitatea sa în al doilea oraș ca mărime din Grecia. În raportul care se va afla astăzi pe masa consilierilor locali din Bănie, în ședința ordinară a lunii, Cosman susține că a primit, în data de 6 septembrie, o invitație de la Sabina Mădălina Șomăcescu, Consul General al României în Republica Elenă, pentru a participa la cea de-a doua ediție a Forumului Economic Eleno-Român, care a avut loc în perioada 10-12 septembrie, la Salonic.
Un eveniment prezidat chiar de viceprimar, după cum susține acesta în raport, și unde „au fost prezentate strategia și obiectivele municipiului Craiova în vederea încheierii unor parteneriate între cele două orașe: Craiova și Salonic“. „La această inițiativă, oficialitățile elene și-au arătat deschiderea și au propus semnarea unui parteneriat între regiunea Macedonia Centrală (Grecia) și regiunea Oltenia, iar, la rândul său, primarul Salonicului, Yannis Butaris, și-a exprimat intenția de a veni la Craiova, în vederea înfrățirii celor două orașe. Totodată, s-au purtat discuții bussines to bussines între oamenii de afaceri veniți din Craiova și județul Dolj și omologii din Grecia“, mai explică „vicele“ Cosman.
Acesta mai spune că a participat și la inaugurarea standului României la TIF (Târgul Internațional de la Salonic), care în acest an a fost reprezentat de regiunea Oltenia, în prezența a nouă consuli din țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Croația sau Polonia. „Târgul Internațional de la Salonic este cel mai mare eveniment de expoziție internațională din Grecia, care a ajuns anul acesta la cea de 83-a ediție, și care a adunat peste 1.500 de expozanți, 20 de participări oficiale la nivel de stat, peste 60 de giganți americani și sute de participanți din întreaga lume“, mai susține Cosman în raport, unde menționează și cifra record a ediției din 2017: 263.724 de persoane participante. După vizita de la Salonic din martie 2017, care a costat bugetul local suma de 1.000 de euro, viceprimarului Adrian Cosman a oferit date despre activitatea întreprinsă în Grecia doar pe pagina sa de Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS