Acasă Local Gorj Au mai rămas bilete de tratament pentru pensionari

Au mai rămas bilete de tratament pentru pensionari

-

Nu toţi pensionarii care au depus cereri au beneficiat de biletele acordate gratuit de stat. Au fost primite 2.297 de bilete şi repartizate 2.135. Ioana Tălău, directorul Casei Judeţene de Pensii Gorj, a spus că nu toţi pensionarii doresc să meargă la tratament în perioadele stabilite la nivel naţional. De asemenea, nici destinaţiile nu coincid cu preferinţele pensionarilor bolnavi. Ioana Tălău a mai spus că sunt probleme în ceea ce priveşte perioadele de apariţie a biletelor. Unele sunt furnizate de Casa de Pensii, iar altele sunt furnizate în urma unor licitaţii. Cele mai solicitate sunt lunile de vară, iar unele bilete ajung după începerea sezonului. „În anul 2018 au fost repartizate, Casei Județene de Pensii Gorj, 3.323 de bilete de tratament balnear pentru toate cele 19 serii, din care 1.196 pentru unităţile care se află în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice şi 2.127 pentru alţi operatori economici. Prima serie a avut ca dată de intrare 20 februarie, iar ultima este în 28 noiembrie 2018. Primele șase serii ale anului 2018 au avut ca repartiţie doar bilete de tratament în unităţile care se află în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice. Până la 15.09.2018 s-au primit spre distribuire şi valorificare 2.124 de bilete de tratament balnear care au fost suplimentate cu încă 173 de locuri. Din totalul de 2.297 de bilete de tratament pentru această perioadă, au fost valorificate 2.135“, a spus Ioana Tălău.

Regulamente noi

Şefa Casei de Pensii Gorj a mai declarat că anul acesta a avut loc o modificare a criteriilor de distribuire. O persoană cu handicap grav nu poate să meargă într-o staţiune fără însoţitor. În prezent, este obligatorie însoţirea bolnavului de o persoană autorizată. Din acest motiv au apărut şi numeroase nemulţumiri. „Sunt şi noile condiţii de vină. Pentru perioada următoare, locurile care urmează să fie distribuite sunt în număr de 1.026, repartizate pe cinci serii, din care 265 pentru unităţile care se află în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice şi 761 pentru alţi operatori economici. Menţionăm că din experienţa anilor anteriori, am constatat că în perioada următoare, gradul de valorificare scade, de la o serie la alta, datorită lipsei cererilor şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile tratamentului balnear“, a mai spus directoarea Casei de Pensii Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Dublă lansare de carte la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește vineri, 25 octombrie, ora 17.30, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea volumelor „De la...