Parcarea cu plată încurcă accesul în blocProprietarii dintr-un bloc din centrul Craiovei se plâng că, de când s-a instituit parcarea cu plată pe strada A.I. Cuza, intrarea în bloc în cazul unor intervenții de urgență sau pentru ridicare gunoiului ori altor bunuri mobile aparținând proprietarilor le este blocată. Accesul se face anevoios, printre mașinile aflate în parcare, iar ambulanța care vine la un bolnav, mașinile Salubrității când descarcă tomberoanele de gunoi și cele care aduc marfă societăților ce au sediul la parterul blocului staționează pe carosabil, blocând minute în șir sensul de mers.

Această situație se întâlnește la blocul Casa Albă situat în buricul orașului și ai cărui locatari susțin că parcarea cu plată de pe strada A.I. Cuza le încurcă intrarea în bloc, de când a fost stabilită, în urmă cu un an. „Lucrurile nu sunt așa de simple, accesul în bloc, la scările A, C1 și C2, se face pe această poartă de doar trei metri. Tot pe aici se scot tomberoanele cu gunoi, pe această intrare își fac societățile comerciale aprovizionarea. În cazul unei urgențe medicale, aici vine ambulanța. În plus, proprietarii când își aduc mobilă sau alte bunuri voluminoase folosesc această cale de acces. Numai că în fața intrării avem acum parcare cu plată, iar posibilitatea de a aduce mașina Salubrității, ambulanța sau alt autovehicul cât mai aproape de poarta de la intrarea în bloc este anulată din start. Când ridică gunoiul, cei de la Salubritate se plimbă cu tomberoanele printre mașini sau ocolesc pe la colțul străzii. Ambulanța când a fost chemată a staționat pe carosabil, iar cei din parcare s-au plâns că sunt blocați. Mai sunt proprietari care își aduc mobilă și este dificil să o descarci în mijlocul străzii și apoi să treci cu ea printre mașinile din parcare. Și înainte era parcare, dar veneau și plecau. Acum șoferii plătesc și pot să rămână aici și întreaga zi, chiar și noaptea. Asociația a făcut solicitare din luna februarie a.c. la primărie, să lase un spațiu liber măcar în fața intrării blocului, așa cum s-a făcut la blocul Femina. Nu dorim să aducem mașinile care ne deservesc în curtea interioară, dar măcar să ni se înlesnească accesul cât mai aproape de intrare. Nu am primit răspuns. Au făcut și proprietarii solicitări și răspunsul este unul vag“, spune președintele Asociației de proprietari Bloc Casa Albă, Stan Stoian. Vag, în sensul că reprezentanții primăriei au spus „se va analiza această oportunitate“.

Reprezentanții asociației mai spun că și angajații celorlalți furnizori de servicii, SC Termo Craiova SRL și Compania de Apă Oltenia, când trebuie să intervină în cazul vreunei probleme la centrala aflată în subsolul blocului tot această intrare folosesc, iar sculele necesare, gen tuburi de oxigen și conducte, sunt, de asemenea, trecute printre mașinile din parcare. Ce-i drept, nu se întâmplă în fiecare zi, dar și când apar astfel de situații imprevizibile, accesul este greoi. Într-o astfel de situație se găsea miercuri, 19 septembrie, un locatar care avea nevoie să scoată din bloc un corp de mobilă. „Aștept să vină un autovehicul să încarc niște mobilă. Nu știu cum să procedez. Nu sunt locuri libere pentru că parcarea este ocupată, iar dacă găsește un loc la nu știu ce distanță de intrarea în bloc, mă plimb cu mobila prin parcare. Totodată, mă întreb, dacă parchează pentru 15 minute, trebuie să plătesc parcarea pe o oră? Tatăl meu a avut probleme cu Poliția Locală când a parcat, dar a mers în instanță și a câștigat“, spune un proprietar din blocul Casa Albă.

Noi unde parcăm?

În plus, locatarii se plâng că sunt singurii din zona centrală care nu au unde să-și mai parcheze propriile autoturisme, deși plătesc taxa de parcare. Sunt nevoiți seară de seară să caute locuri de parcare, fiindcă cei din administrația locală le-au indicat să meargă să-și lase autoturismele în parcarea subterană, bineînțeles contra cost. „Proprietarii, 55 la număr, au semnat o solicitare către primărie să se găsească o rezolvare. În sensul că toate blocurile din centru au locuri proprii de parcare. De exemplu, cei de la Romarta au curtea lor interioară, cei de la Lumea Copiilor au în spatele blocurilor, cei de la Femina, la fel au curtea interioară, numai noi și cei din Asociația de proprietari IJK nu avem unde să ne lăsăm seara mașinile. Dăm ture, ca să găsim un loc liber. Din primărie ne spun să ne ducem în parcarea subterană. Este inechitabil. Cum vine asta, noi să plătim parcare de două ori și de ce?!“, se întreabă retoric Stan Stoian, președintele asociației de proprietari, care vorbește în numele locatarilor din blocul Casa Albă.


Las-o, mă, că merge așa!

Reprezentanții unora dintre operatorii locali de servicii spun că se confruntă frecvent în Craiova cu astfel de situații. „Personalul operativ al SC Salubritate Craiova SRL care deservește zona respectivă duce europubelele aflate în curtea interioară la autogunoiera staționată pe strada A.I. Cuza, în vederea golirii, întrucât mașina de gunoi nu are acces în perimetrul curții din cauza dimensiunii reduse a porții de acces. Operațiunea durează câteva minute. Situația în care muncitorii noștri sunt nevoiți să tragă pubelele până la mașina de gunoi staționată într-un loc accesibil, chiar și pe o distanță de zeci de metri, este destul de des întâlnită în oraș. Spre exemplu, pe unele alei din Craiova, autocompactoarea nu are loc nici măcar cu spatele, iar în alte cazuri există riscul deteriorării cablurilor TV sau de electricitate care sunt amplasate la o înălțime mică față de sol“, a precizat Cristina Ghenea, purtătorul de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL.

Unul dintre viceprimarii Craiovei spune că în fața blocului Casa Albă a fost parcare și în trecut, dar situația actuală este cel mai bine cunoscută de cei de la Serviciul Sistematizarea Circulației. „Pe strada A.I. Cuza în zona blocului Casa Albă dintotdeauna a fost amenajată parcare. Responsabili cu stabilirea parcărilor sau spațiilor de acces sunt cei de la Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale“, a precizat viceprimarul Craiovei Adrian Cosman.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 26 septembrie 2018

Actualitate

» Ninsori puternice în Slovacia
» În Olanda bicicliştii care vorbesc la telefon vor fi amendaţi
» Prognoza meteo pentru următoarele trei zile
» Parchetul General acuză o ”acțiune de destabilizare a Ministerului Public”
» CCR amână pentru 23 octombrie discuția pe legea radarelor la vedere
» Ion Ficior, fostul comandant de la Periprava, a murit în închisoare
» Moțiunea simplă pe agricultură a fost respinsă
» Laurențiu Cazan, coordonatorul Jandarmeriei, suspect în dosarul protestului: “Dacă mâine ar fi 10 august, aș lua aceleași măsuri”
» Recomandări pentru prevenirea furturilor din locuinţe
» Regina Paola a Belgiei a suferit un accident vascular cerebral

Publireportaj

» Rețeaua REGINA MARIA inaugurează prima policlinică privată de pediatrie din Craiova
» Târgul Contex – articole de calitate, la preţuri de producător
» Deputat Ion Cupă (ALDE): Legea lobbyului – transparență și bani la buget
» Încheiere proiect „Dezvoltarea durabilă a firmei ÎNCHIRIERI UTILAJE OLTENIA SRL”
» Târgul Contex – articole de calitate, la preţuri de producător

Local

» Mihail Giuran, victimă a torționarului Ion Ficior: „E prea îngrozitor ce-au făcut, nu vor plăti niciodată, ei rămân datori“

Dolj

» Cum s-a transformat un drum județean în circuit off-road
» Liceul „Mihai Viteazul“ din Băilești trece la catalogul on-line
» Bârca își face școală de un milion de euro
» Salubritatea se-nnoiește, primăria plătește
» Doi manageri de la Colegiul „Odobleja“ au demisionat
» Ce a făcut „vicele“ Cosman pe la Salonic
» Primăria „sacrifică“ un muncitor de la stadion pentru un șofer la „Maria Tănase“
» Membrii CA ai RAADPFL Craiova, indemnizație anuală de 16.130 de lei
» Șoferul care a crăpat capul unui polițist, după gratii
» Executorul Drăgoi, dispărut fără urmă
» La Filiași, o mamă este cercetată penal pentru că nu și-a trimis copilul la școală
» Genică Boerică – zece ani și trei luni cu executare
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Dolj: Un tânăr a furat masina mamei si a provocat un accident. Doua persoane au fost ranite
» Craiova: Rățușca cea urâtă & Prietenii Motanului Încălțat la Teatrul Colibri
» Craiova: O noapte în bibliotecă “Aman”
» Craiova: Arii şi duete celebre la deschiderea anului universitar 2018-2019
» Angajații penitenciarelor din Oltenia protestează, joi, în fața Penitenciarului Pelendava

Gorj

» Direcţia Silvică vinde lemne către populaţie pentru încălzirea de iarnă cu 250 de lei metrul cub
» Au mai rămas bilete de tratament pentru pensionari
» Gorj: Amplu exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren
» Gorj: Controale în târgurile de animale şi la transportatori pentru depistarea pestei porcine africane
» DSP Gorj a început verificarea elevilor pentru depistarea pediculozei şi campania de vaccinare
» Direcţia Judeţeană de Cultură a depistat lucrări neautorizate în zona de protecţie a monumentelor istorice

Mehedinţi

» Mehedinţi: Exerciţiu privind intervenţia în cazul unui accident de aviaţie civilă

Vâlcea

» Vâlcea: Produse toxice, confiscate de poliţie

Sport

» Handbalistele românce și-au aflat obiectivul de la CE 2018
» Fotbal / Cupa României – 16-imi de finală. Vineri va avea loc tragerea la sorți a „optimilor”
» Fotbal / CSM Slatina și-a găsit nașul și a părăsit Cupa
» Caroline Wozniacki, eliminată în optimi la Wuhan (WTA)

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei
» Paola, regina mamă din Belgia, a suferit un accident vascular cerebral
» VIDEO O balenă a fost văzută înotând în râul Tamisa. Specialiştii spun că este pierdută

Top