8.4 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Utilajele de iarnă sunt gata să intervină la Rânca

Utilajele de iarnă sunt gata să intervină la Rânca

-

Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu este pregătită să intervină, de luni, 24 septembrie, cu utilaje de iarnă pe DN 67 C, Novaci – Rânca. Revizia la utilaje a fost efectuată până la finalul săptămânii trecute, când a avut loc şi un exerciţiu de verificare. Au fost cronometraţi timpii de intervenţie şi a fost verificată cantitatea de material antiderapant din depozitul Bazei montane Rânca a Secţiei de Drumuri Naţionale. Drumarii nu vor să fie prinşi pe picior greşit în caz de ninsoae în zona montană Rânca şi în special pe Transalpina. Cea mai înaltă şosea montană din România rămâne în continuare deschisă. Este şi motivul pentru care au fost pregătite patru utilaje care să elimine gheaţa şi să împrăştie material antiderapant. „Suntem pregătiţi să intervenim pe Transalpina pentru că este încă deschisă circulaţiei publice şi sunt destui şoferi care merg şi în weekend pe DN 67C. Avem utilaje cu lamă, freze, un încărcător. Este totul pregătit, dacă apar primii fulgi sau gheaţă pe carosabil. Avem şi 70 de tone de material antiderapant şi se continuă programul de aprovizionare. La Rânca ninge prima dată chiar începând de toamna şi vrem să fie gata de intervenţie, chiar dacă temperaturile sunt încă ridicate. Se anunţă o scădere a acestora şi nu se ştie ce surprize vom avea la munte“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.