14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei ani de pușcărie pentru o viață

Trei ani de pușcărie pentru o viață

Șoferul ar fi refuzat să oprească la semnalul polițiștilor, după care a provocat un accident mortal de circulație

Judecători de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, vineri, să condamne definitiv la trei ani și patru luni de închisoare un tânăr de 28 de ani, din Izbiceni, Olt, acuzat că s-a urcat băut la volan și a ucis un bărbat.
Accidentul a fost provocat de Dumitru Văetuş, de 28 de ani, în noaptea de 28 spre 29 octombrie 2017, în comuna Izbiceni, Olt. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, polițiștii de la rutieră au stabilit că, „în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, a intrat în porţile unui depozit şi a accidentat mortal un bărbat de 34 de ani, din Giuvărăşti, care se afla în curte. Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,03 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. În cauză, oamenii legii au întocmit pe numele tânărului din Izbiceni dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe“.
Se pare că Văetuş a refuzat să oprească la semnalele unui echipaj de poliție, motiv pentru care oamenii legii au plecat în urmărirea sa. Cu polițiștii pe urme, șoferul a pierdut controlul direcției și a intrat cu mașina în porțile unui depozit din comuna Izbiceni, în spatele cărora se afla un bărbat de 34 de ani, care lucra ca paznic.
Șoferul a fost arestat preventiv după accident, iar în decembrie, anul trecut, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Corabia, instanță care s-a pronunțat în mai, anul acesta. Inculpatul a primit o pedeapsă totală de trei ani și patru luni de închisoare cu executare, iar instanța a dispus ca acesta să rămână în continuare în arest.
Firma de asigurări la care inculpatul avea încheiată polița RCA a fost obligată să achite rudelor victimei suma totală de 185.000 de lei drept daune morale și materiale. Sentința a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova, instanță care a dat o hotărâre în acest dosar vineri, pe 21 septembrie. Judecătorii craioveni au respins acțiunea inculpatului, așa că acesta urmează să execute pedeapsa de trei ani și patru luni de închisoare. În schimb, instanța a admis apelul formulat de firma de asigurări și a redus cuantumul daunelor morale și materiale la suma totală de 155.000 de lei. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS