Silviu Ionuţ Stan, edilul comunei Albeni

Primarul comunei gorjene Albeni, Silviu Ionuţ Stan, este cercetat de poliţie pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi violarea sediului profesional. Edilul a intrat în atenţia poliţiei, după ce a fost reclamat de directorul unei şcoli din localitate. „Poliţia din Târgu Cărbuneşti a fost sesizată miercuri de un bărbat de 42 de ani, din comuna Albeni, cu privire la faptul că primarul comunei a închiriat incinta unei instituţii de învăţământ, fără aprobarea consiliului local şi fără a anunţa consiliul de administraţie al şcolii. Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi violarea sediului profesional“, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvât al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Au vrut să pună un cort de nunţi lângă şcoală

Silviu Ionuţ Stan a declarat că şi-a dat acordul verbal ca doi tineri să amplaseze un cort de nuntă pe terenul de lângă Şcoala din localitatea Câmpu Mare. Aici nu sunt elevi şi nu au avut loc niciodată ore. Edilul spune că nu avea cum să ceară acordul conducerii şcolii şi al Consiliului Local pentru că terenul este încă al Agenţiei Domeniilor Statului. În Câmpu Mare a fost construit un cartier de sinistraţi din minerit, însă nu au mai fost finalizate toate formalităţile. Primarul din Albeni a precizat că şi în alţi ani au mai fost organizate nunţi pe terenul din zonă şi nu a mai reclamat nimeni. „Vor să se căsătorească şi au nunta sâmbătă, acum. Mi-au cerut acordul verbal, dacă pot să-i las să pună cortul pe terenul de la Şcoala din Câmpu Mare. Eu nu aveam cum să îi pun să facă o cerere scrisă să o trec prin Consilul Local sau să iau acordul Şcolii de la Albeni care administrează clădirea pentru că terenul nu este al nostru. E încă la Domeniile Statului. Sunt în total 37 de hectare. Pe unele locuri sunt mărăcini. Acolo, lângă şcoală era liber. Şcoala nu a funcţionat de când a fost finalizată. Au mai stat în ea muncitori care au lucrat la sistemul de alimentare cu apă. Ştiu că s-au mai făcut şi slujbe acolo. În cartier nu sunt decât o sută de familii şi copii foarte puţini. Toţi merg la şcoala de centru. Eu am fost citat joi la poliţie la Cărbuneşti, dar nu am dorit să fiu audiat de un anumit comisar-şef pentru că am o relaţie conflictuală cu el. Am depus o cerere să facă altcineva audierile. Mi s-a spus că voi fi reţinut 24 de ore, dacă nu mă prezint la audieri. În mandatul fostului primar s-au făcut toate nunţile acolo şi nu a mai fost nimeni cercetat sau reţinut“, a spus primarul din Albeni, Silviu Ionuţ Stan.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.