12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPensionarii din Bănie, sărbătoriți cu spectacole, cursuri de dans și gratuitate la Water Park

Pensionarii din Bănie, sărbătoriți cu spectacole, cursuri de dans și gratuitate la Water Park

Consiliul Local (CL) al municipiului Craiova a aprobat, joi, propunerea executivului de a se organiza în oraș, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, un amplu program de manifestări dedicate Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an, la 1 octombrie. Potrivit proiectului de hotărâre, pensionarii vor participa mai întâi, în data de 27 septembrie, la ședința ordinară de consiliu local, în limita locurilor disponibile, pe 28 septembrie urmând să aibă loc o masă festivă dedicată lor, unde intrarea se va face gratuit, dar pe bază de invitații. Grosul manifestărilor va fi sâmbătă, 29 septembrie, la Centrul Multifuncțional, pentru persoanele vârstnice din Bănie fiind pregătite concursuri de table și șah, ateliere creative și cursuri de dansuri de societate, în parteneriat cu diverse instituții. Tot sâmbătă, pensionarii vor mai avea parte de un spectacol de teatru organizat de Biblioteca Județeană și de un spectacol de balet oferit de Opera Română Craiova (la Teatrul de vară din Parcul „Nicolae Romanescu“).
De asemenea, tot cu această ocazie, o altă instituție din subordinea Primăriei Craiova, Căminul pentru Persoane Vârstnice va oferi o excursie pentru 50 de persoane din cadrul Căminului, dar și un spectacol în interpretarea și organizarea Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“ (în data de 1 octombrie, la sediul Căminului). Totodată, pensionarii se vor bucura, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, și de intrare gratuită la Craiova Water Park.
Prezent în sală la ședința de joi, Marian Trifan, președintele Asociației Pensionarilor Civili „Mihai Viteazul“, a ținut să specifice că pensionarii pe care îi reprezintă „nu sunt milogii nimănui“, după care a rugat executivul să doteze clubul pensionarilor după modelul de la Constanța, cu dozatoare cu cafea, ceai, apă, lapte și suc. Tot el a solicitat ca aleea din Parcul „Romanescu“ care duce spre foișorul unde cântă fanfara să se numească „Aleea seniorilor Băniei“. Întrebat de unul dintre consilierii locali de costurile acestor manifestări, primarul Mihail Genoiu a precizat că singura cheltuială va fi cu masa festivă, pentru care se va organiza o procedură de achiziție publică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS