10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPreţul locuinţelor a explodat la Târgu Jiu

Preţul locuinţelor a explodat la Târgu Jiu

O garsonieră în zona centrală a municipiului Târgu Jiu a ajuns să coste 41.000 de euro. Proprietarii agenţiilor imobiliare ar trebui să îşi frece palmele de bucurie, având în vedere că pot încasa comisioane mai mari. Nu este aşa pentru că foarte puţine persoane reuşesc să îşi achiziţioneze în prezent un apartament sau o garsonieră. Achiziţia unei case măcar lângă Târgu Jiu rămâne în continuare un vis greu de realizat. Este vorba de preţuri care le depăşesc în unele cazuri pe cele din oraşele mari sau rivalizează cu cele din Bucureşti. În anumite situaţii, sunt chiar mai mari decât în Capitală, având în vedere că cel puţin în Bucureşti oferta de locuinţe noi este mult mai generoasă.

Se construieşte puţin totuşi la Târgu Jiu

Reprezentanţii agenţiilor imobiliare din Târgu Jiu spun că în oraş este o cerere ridicată de locuinţe, pentru că oferta nu este bogată şi nu se construieşte în ritmul în care se ridică blocuri în alte zone din ţară. În plus, nu există nici prea multe terenuri disponibile pentru înfiinţarea de noi cartiere. Singurul care poate face faţă din acest punct de vedere este Narciselor, însă acesta e deţinut de municipalitate, iar aici se ridică numai locuinţe de tip ANL. Ritmul este de două blocuri pe an. În continuare, la Primăria Târgu Jiu sunt peste 2.000 de cereri de locuinţe. Dacă o garsonieră de 30 de metri pătraţi costă peste 41.000 de lei în centrul oraşului, preţul apartamentelor de două sau trei camere depăşeşte în zona centrală, semicentrală şi chiar în partea de sud a oraşului, la mall, peste 50.000 de euro. În funcţie de finisaje şi dotări, sunt apartamente care sunt scoase la vânzare cu 60.000, 70.000, 80.000 şi chiar 90.000 de euro. O casă cu 13 camere pe strada Tudor Vladimirescu este scoasă la vânzare de proprietari contra sumei de 295.000 de euro.
Potrivit specialiştilor, faţă de anul trecut preţurile sunt mai mari şi cu 10.000 de euro. Mulţi aşteaptă ca piaţa să se stabilizeze şi evită să îşi cumpere acum o locuinţă. Un apartament de două camere, nou, în suprafaţă de 50 de metri pătraţi se vinde la Târgu Jiu cu peste 52.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS