10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLiceenii din Dolj intră din nou în competiție

Liceenii din Dolj intră din nou în competiție

Conducerea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dolj a anunțat ieri că începe cea de a XI-a ediție a concursului destinat liceenilor, Competiția Tinereții. Unitățile școlare se pot înscrie până pe 1 octombrie. Organizatorii au spus că la această ediție sunt așteptate să participe și liceele din județ.

Parada liceelor în centrul Craiovei, dar și concursuri cu probe de muzică, teatru, pictură, realizare de film, întreceri sportive, probe de oratorie, probe de cultură generală, de literatură, dar și probe de gastronomie sau de jurnalism fac parte din noua ediție a Competiției Tinereții. Acest concurs este destinat liceenilor și anul acesta a ajuns la cea de a XI-a ediție. Unitățile școlare se pot înscrie până pe data de 1 octombrie. „Competiția Tinereții este un proiect care le oferă tinerilor posibilitatea să se descopere, să se valorizeze, să lucreze în echipă și să descopere sentimentul de apartenență la instituția unde învață și la comunitatea în care trăiesc. Tema acestei ediții este Oltenia Altfel. Competiția Tinereții se desfășoară în perioada 24 septembrie – 15 iunie 2019 și este organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj și Inspectoratul Școlar Județean Dolj și susținută financiar de Ministerul Tineretului și Sportului și de Consiliul Județean Dolj“, a spus Origen Staicu, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dolj.
Anul trecut, în această competiție au fost atrași mii de elevi. „Au fost 14.000 de liceeni care au participat la diverse probe, dintre care 2.000 au urcat pe scenă, fiind premiați. În final, în urma punctajului acumulat, câștigător a ieșit Liceul «Voltaire» din Craiova. Anul acesta ne așteptăm să participe și unitățile școlare din județ, și mă refer la liceele din Calafat, Segarcea, Dăbuleni, pentru că și acolo sunt foarte mulți elevi talentați. Formularul de înscriere și regulamentul concursului se găsesc pe site-ul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dolj“, a spus Diana Neamțu, reprezentant DJST Dolj. Ediția de anul acesta va debuta pe 5 octombrie, cu parada liceelor. „Competiția Tinereții este un eveniment care a devenit deja tradiție. Ne bucurăm că are impact și că putem să creăm un alt eveniment în rândul tinerilor. Consiliul Județean Dolj susține acest proiect pentru elevi, la fel cum susține și Gala Sportului Doljean, stimularea performanței școlare prin premierea olimpicilor, dar și a elevilor de liceu care obțin note maxime la bacalaureat. Așteptăm prima probă a competiției, care va fi la începutul lunii octombrie, parada liceelor – care e o adevărată frumusețe, și îmi doresc să continuăm acest concurs cel puțin încă unsprezece ediții“, a spus Cosmin Vasile, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj.
La fiecare probă la care participă elevii sunt alocate 100 de puncte, iar la finalul anului școlar, în funcție de punctajul acumulat, este desemnat liceul câștigător. „Câștigătorii primesc o excursie de două zile. Am fost de curând în excursie cu elevii de la Liceul Voltaire, câștigătorul de anul acesta, pe Clisura Dunării”, a precizat Diana Neamțu, reprezentant DJST Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS