17.9 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Primul lac în formă de avion din lume, inaugurat la Târgu...

Primul lac în formă de avion din lume, inaugurat la Târgu Jiu

-

Lacul realizat de proprietarii aerodromului de la Dăneşti

La Târgu Jiu a fost inaugurat la sfârşitul săptămânii trecute primul lac în formă de avion din lume. Acesta aparţine Aerodromului Barza de lângă municipiul Târgu Jiu, în localitatea Bucureasa, din comuna Dăneşti. Proprietarii aerodromului au avut ideea unică de a marca zona cu un lac în formă de avion, astfel încât locul să poată fi reperat uşor de la înălţime. Lacul va fi populat cu peşte dacă va fi posibil şi va fi folosit pentru agrement. Aerodromul care a amenajat lacul în formă de avion este recent înfiinţat. Un om de afaceri pasionat de pilotaj, Mihai Merluşcă, a avut ideea aducerii la Târgu Jiu a zborurilor cu avionul deasupra oraşului. Pentru o călătorie de 30 de minute se achită o taxă de 250 de lei. Zborurile au loc în fiecare duminică, între orele 12.00 şi 17.00. Pentru ele sunt destui amatori, deşi la început activitatea era privită cu mare curiozitate sau cetăţenii credeau că este vorba de campanii de dezinsecţie aeriană. Ulterior, activitatea zborurilor de agrement a devenit din ce în ce mai cunoscută şi suma de 50.000 de euro investită în afaceri a început să dea roade. Zborurile au loc la înălţimi între 500 şi 900 de metri, unde se poate pătrunde şi printre nori. Avionul poate urca însă şi la 3.500 de metri. „Este ceva de weekend, pentru că este vorba de o pasiune. Totul este pe fonduri proprii. Am luat avionul pentru mine. Nu m-am gândit la o afacere, dar să zbor singur nu este o plăcere aşa de mare, e mai bine să zbor alături de cineva care să trăiască acest sentiment unic. Sper să fie cât mai multe persoane care să dorească să zboare şi, de ce nu, să facă din asta o pasiune“, a declarat Mihai Merluşcă.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.