17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElev internat după ce a primit un pumn în figură

Elev internat după ce a primit un pumn în figură

Polițiștii craioveni au deschis un dosar penal pentru lovire și amenințare pe numele unui elev de 16 ani, legitimat la un club de box din municipiu, acuzat că i-a rupt maxilarul unui coleg, dar și că l-a amenințat pe acesta din urmă ca să nu depună plângere.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, „în cursul zilei de 11 septembrie, polițiștii craioveni au fost sesizați cu privire la faptul că între doi minori de 16 ani, din Craiova, ambii elevi în clasa a X-a, în cadrul unei unități de învățământ din municipiu, ar fi avut loc un conflict spontan. Din cercetările efectuate pâna în prezent, politiștii au stabilit faptul că agresorul ar fi lovit victima cu un singur pumn, aceasta din urma fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale“. Cei doi băieți sunt elevi ai Colegiului Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brancuși“ din Craiova, iar altercația dintre ei s-ar fi produs într-o pauză. Se pare că agresorul și-a jignit colegul, iar acesta din urmă a ripostat, după care a primit un pumn în figură.
După plângerea depusă de părinții victimei, polițiștii craioveni au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de lovire și alte violențe. După numai două zile, oamenii legii au mai primit o plângere de la familia băiatului bătut, de data aceasta pentru comiterea infracțiunii de amenințare. „În cursul zilei de vineri, persoana vătămată a depus o noua plângere, prin care a sesizat faptul că, joi seară, la spital, a venit agresorul, care i-a solicitat să-și retragă plângerea inițială, încercând totodată să-l intimideze. Cu privire la acest eveniment sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare“, au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Agresorului i-a fost scăzută nota la purtare

Incidentul a fost făcut public pe o rețea de socializare de către tatăl victimei, care a susținut că elevul care i-a lovit fiul este legitimat la un club de box din municipiu. „Băiatul meu a fost bătut la școală, la Liceul «Constantin Brâncuși» Craiova. Agresorul este Luigi S., boxer legitimat la Club Voința, i-a rupt maxilarul, l-a desfigurat. A fost operat ca să i se refacă oasele feței. Poliția a fost sesizată în acest sens. Vrem să vedem ce măsuri va lua poliția în privința asta. Dacă nu, o să ne facem singuri dreptate, așa merge la noi în țară. Știm că boxul se practică în ring, nu pe stradă și mai ales în școli“, a scris tatăl elevului bătut.
Întrebat despre acest incident, directorul Colegiului Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brancuși“ a declarat pentru Gazeta de Sud că a fost vorba despre un conflict spontan între doi elevi, dar și că elevul care a lovit cu pumnul a fost mutat la altă clasă și i-a fost scăzută nota la purtare.
„A fost un conflict spontan, în pauza dintre ore, după o altercație verbală între cei doi elevi. Unul l-a lovit pe celălalt cu pumnul și i-a fracturat maxilarul. Imediat după incident am chemat ambulanța și am anunțat poliția. Elevul care l-a lovit pe celălalt cu pumnul a fost mutat disciplinar la o altă clasă și i-a fost scăzută nota la purtare la 4. Măsura disciplinară a exmatriculării elevului în cauză nu se poate aplica în învățământul obligatoriu (clasele I-X – n.r.)“, a precizat Laurențiu Pucin, directorul Colegiului Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși“ din Craiova.
Acesta a mai explicat că cei doi elevi nu au mai avut până în acest moment abateri disciplinare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS