17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA încercat să mituiască polițiștii cu un televizor și whisky

A încercat să mituiască polițiștii cu un televizor și whisky

Potrivit oamenilor legii, bărbatul de 29 de ani nu are permis și a condus un autoturism neînmatriculat (Foto: arhiva GdS)

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, vineri, arestarea preventivă a unei femei de 32 de ani, din Drăgănești – Olt, acuzată că a încercat să mituiască doi polițiști de la Rutieră cu un televizor, două telefoane mobile și mai multe sticle de whisky. În schimbul acestor bunuri, femeia încerca să-l scape pe prietenul său de un dosar penal.
Potrivit oamenilor legii, în cursul zilei de joi, 13 septembrie, un echipaj de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova l-a depistat, pe strada Bibescu din municipiu, pe Costinel Rotaru, de 29 de ani, din comuna Caraula, care conducea un autoturism deși nu are permis pentru nici o categorie de vehicule. În mașina oprită de oamenii legii se afla și prietena șoferului, Mariana Feraru, de 32 de ani, din Drăgănești-Olt. De asemenea, în urma verificărilor făcute de poliţişti, s-a stabilit că autoturismul condus de bărbatul de 29 de ani era neînmatriculat, iar plăcuţele montate pe acesta nu erau atribuite nici unui vehicul. Mai departe, bărbatul a fost dus la sediul Biroului Poliţiei Rutiere, pentru constatarea infracţiunilor şi întocmirea dosarului penal.
Odată ajunși la Biroul Rutier de pe strada Câmpia Islaz, femeia de 32 de ani a încercat să mituiască polițiștii pentru a-și scăpa prietenul de dosarul penal, spun anchetatorii.
„În timpul întocmirii actelor de constatare, concubina bărbatului a promis agenţilor de poliţie, în sediul unității de poliție, diverse bunuri şi bani, pentru a nu i se întocmi dosar penal conducătorului auto. Agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta, au anunţat şeful ierarhic şi au continuat să întocmească actele de constatare a infracţiunii. Fapta a fost sesizată la Direcția Generală Anticorupție în vederea organizării acțiunii de flagrant“, au precizat oamenii legii.

Mita din portbagaj

După ce agenții de la Rutieră au sesizat încercarea de mituire, ofițerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat o acțiune de prindere în flagrant chiar la sediul Biroului Rutier. Bunurile promise de femeie au fost găsite în mașina condusă de bărbatul de 29 de ani. „Ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, au prins în flagrant o tânără de 32 de ani, din județul Olt, în timp ce oferea bunuri în cuantum de aproximativ 1.000 de euro (un televizor, două telefoane mobile şi mai multe sticle de whisky), precum şi o sumă de bani nespecificată, unui echipaj de Poliţie Rutieră format din doi agenţi de poliție, pentru a nu i se întocmi dosar penal concubinului său“, au explicat anchetatorii.
Televizorul și sticlele de whisky au fost găsite în mașina pe care o condusese Rotaru.
Ulterior, femeia a fost dusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, iar după ce a fost audiată, procurorul de caz a dispus reținerea ei pe o perioadă de 24 de ore.
Vineri, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, Mariana Feraru a fost dusă la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, iar instanța a admis solicitarea anchetatorilor. „Admite propunerea Ministerului Public, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatei Feraru Mariana, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 14.09.2018, până la data de 13.10.2018, inclusiv“, se arată în hotărârea instanței, care a fost contestată de inculpată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS