Poliţiştii au vizitat Spitalul Judeţean Târgu Jiu

Poliţiştii gorjeni vor să prevină furturile în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Agenţi din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat în această săptămână o serie de activități informativ preventive în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, pentru prevenirea furturilor ce pot fi comise pe fondul neglijenţei în modul de păstrare a bunurilor şi valorilor personale de către pacienţii internaţi. Activitățile preventive au fost orientate pentru informarea pacienţilor, a vizitatorilor şi a personalului medical, cu privire la noile forme de criminalitate și la măsurile de prevenire adecvate, pentru siguranța lor și a bunurilor personale, recomandările preventive vizând modul în care aceştia păstrează asupra lor bunurile şi valorile personale, inclusiv pe perioada când părăsesc saloanele.

Paza trebuie să fie mai activă

Totodată, au fost atenționați cu privire la situaţiile în care persoane ce nu-şi justifică prezenţa în unitatea medicală îşi fac apariţia în saloanele spitalului și au fost sfătuiţi cu privire la informarea personalului medical despre aceste „vizite“. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au purtat discuţii cu peste 250 de beneficiari, pacienţi, vizitatori şi personal medical. „Pentru a nu deveni victima unor infracţiuni de furt, tâlhărie sau înşelăciune, polițiştii recomandă să vă protejaţi lucrurile de valoare atunci când sunteţi internaţi în spital sau vă aflaţi în vizită la o persoană internată, să purtaţi telefonul mobil asupra dumneavoastră atunci când vă deplasaţi în interiorul spitalului sau să vă asiguraţi că este păstrat în siguranţă, nu păstraţi în saloane sume mari de bani, sesizaţi personalul de serviciu din cadrul spitalului în cazul în care persoane străine ori vânzătorii ambulanţi se plimbă nestingheriţi pe coridoarele spitalului sau chiar prin saloane. Persoanele care distribuie presa pot profita de neatenţia dumneavoastră pentru a vă sustrage bunuri pe care le lăsaţi nesupravegheate; asiguraţi-vă că atunci când părăsiţi salonul rămâne în interior cel puţin o persoană a cărei identitate o cunoaşteţi. Atrageţi atenţia colegilor de salon atunci când dau dovadă de neglijenţă cu privire la păstrarea bunurilor; nu lăsaţi la vedere şi nesupravegheate bunuri de valoare genţi, poşete sau portofele, în salonul în care sunteţi internat; evitaţi purtarea unor discuţii cu persoane care nu îşi justifică prezenţa în saloane şi reţineţi cât mai multe detalii cu privire la acestea; sesizați la poliţie cazurile de prindere în flagrant a hoţului pentru a stopa activitatea infracţională a acestuia“, potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
„Acţiunea pe care am desfăşurat-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu este motivată de faptul că numai în ultima lună au fost înregistrate opt furturi din unitatea medicală. Persoane care intră şi profită că anumite bunuri sunt lăsate nesupravegheate sau neasigurate şi le sustrag. Cetăţenii, fie că este vorba de pacienţi sau de personalul medical, trebuie să fie avertizaţi şi să fie mai atenţi cu bunurile personale, fie că este vorba de genţi, telefoane, portofele, bijuterii, haine etc. Este o campanie de prevenire a furturilor în incinta unităţii medicale din Târgu Jiu“, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.