Baza de Tratament de la Săcelu se va închide de săptămâna viitoare

Baza de Tratament de la Săcelu, Gorj, administrată de Complexul Energetic Oltenia, se va închide de săptămâna viitoare. Acesta este ultimul weekend în care turiştii mai pot merge la Baza de Tratament de la Săcelu. Potrivit lui Ion Ruşeţ, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, a fost luată decizia ca baza să fie închisă de săptămâna viitoare, ca urmare a scăderii temperaturilor şi implicit a numărului celor care vin la bazinele în aer liber. Ion Ruşeţ, reprezentantul administratorului Bazei de la Săcelu, a mai declarat că unitatea va intra în conservare din 17 septembrie. Numărul turiştilor a fost mulţumitor, mai spune Ion Ruşeţ, având în vedere că Baza interioară a fost închisă pentru că nu corespunde normelor. De anul viitor, vor fi alocate fondurile necesare pentru modernizare, astfel încât şi salariaţii Complexului Energetic Oltenia să poată beneficia de tratamente de specialitate la Săcelu.
Ion Ruşeţ a mai declarat că va fi nevoie de un program de investiţii la Săcelu. Dacă vor fi alocate fondurile necesare în 2019 şi lucrările vor fi gata până în mai-iunie, atunci se vor putea deschide hotelul şi baza interioară de tratament, deţinută de CEO. „Este nevoie de fonduri pentru reabilitarea bazinelor interioare şi a hotelului pe care CEO îl deţine la Săcelu în cadrul bazei de tratament. Vom vedea ce fonduri vor fi prinse în bugetul pe 2019. Dacă vor fi prevăzute, atunci se va organiza o licitaţie pentru desemnarea unui constructor şi până la jumătatea anului viitor sperăm ca modernizările să fie gata. Este o bază folosită de foarte mulţi gorjeni pentru tratamente, dar şi pentru cei din afara judeţului. Vin şi mulţi turişti. Au nevoie de tratamente şi angajaţii Complexului Energetic Oltenia. Anul acesta au fost disponibile doar bazinele în aer liber. Vom vedea peste câteva zile care au fost încasările de anul acesta“, a spus Ion Ruşeţ, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.