22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCând apar marcajele rutiere pe Potelu?

Când apar marcajele rutiere pe Potelu?

Strada Potelu din Craiova, recent modernizată, duce lipsă de marcaje şi de semne rutiere, ceea ce, spun localnicii, reprezintă un adevărat pericol pentru că limita de viteză şi limitele de tonaj maxime admise pentru vehiculele de transport sunt frecvent încălcate. Semnele şi marcajele rutiere au existat în trecut, dar au dispărut odată cu începerea lucrărilor de asfaltare, demarate undeva în primăvara acestui an. Lucrările s-au efectuat pe Contractul-cadru de către firma Delta şi sunt încheiate la acest moment, dar marcajele rutiere lipsesc. „Pe perioada modernizării străzii, constructorul a eliminat indicatoarele de interzicere a circulaţiei vehiculelor mai grele de 3,5 tone şi a uitat să le mai monteze la terminarea lucrărilor. Odată cu asfaltarea străzii, normal a crescut traficul, parte din vehiculele care vin din centură trec acum pe această stradă proaspăt refăcută. Deranjează viteza cu care circulă maşinile, mai ales că multe dintre ele sunt vehicule de mare tonaj. Adeseori, noi, locuitorii de pe Potelu, suntem nevoiţi să mergem pe stradă, fiindcă trotuarele sunt ocupate de maşini parcate şi suntem în pericol. De asemenea, prin eliminarea tăbliţelor care interzic circulaţia autovehiculelor cu greutate de peste 3,5 tone este pusă în pericol stabilitatea imobilelor din zonă. Solicităm reintroducerea acelor semne de circulaţie care restricţionează viteza la 50 km/h. În plus, siguranţa traficului este periclitată şi de denivelările din asfalt, rămase în jurul capacelor de la căminele de canalizare, care nu au fost ridicate la nivel cu strada“, spune Ion Diaconescu, localnic pe strada Potelu, cartier Romaneşti.
Conducătorii auto intră pe strada cu pricina și nu ştiu dacă este o stradă cu sens unic sau dublu sens, dacă au interzis să vireze la stânga sau la dreapta pe aleile adiacente.
Reprezentanţii administraţiei locale spun că vor pune „frână“ vitezei cu care se circulă pe strada Potelu şi vor limita circulaţia autovehiculelor de mare tonaj imediat după recepţia lucrărilor. „Lucrările pe strada Potelu au fost încheiate, încă nu s-a făcut recepţia lor. Ulterior vor fi trasate şi marcajele rutiere şi vor fi amplasate indicatoarele rutiere“, a precizat Marian Ghencioiu, şef Serviciu Administrare şi întreţinere drumuri din cadrul Primăriei Craiova.
Că marcajele şi indicatoarele rutiere vor apărea după recepţionarea lucrărilor o confirmă şi reprezentantul Comisiei de sistematizare a circulaţiei rutiere şi pietonale în municipiu Craiova, Sorin Manda. „Marcajele rutiere pe străzile modernizate pe investiţii cad în sarcina constructorului. În cazul străzii Potelu, care a fost modernizată pe Acordul-cadru, marcajele rutiere vor fi trasate imediat după încheierea şi recepţia lucrărilor, fără să mai fie necesară vreo aprobare în Comisia de sistematizare a circulaţiei de la nivelul primăriei. Totodată, vor fi instalate şi indicatoarele rutiere“, a precizat Sorin Manda, reprezentant al Comisiei de sistematizare a circulaţiei rutiere şi pietonale în municipiul Craiova.
Prin urmare, indicatoarele şi marcajele rutiere sunt necesare pe strada Potelu, fiindcă sunt menite să avertizeze participanţii la trafic, să reglementeze circulaţia, să-i orienteze şi să-i informeze atât pe conducătorii auto, cât şi pe pietoni.
Codul Rutier impune administratorilor de drumuri, în acest caz Primăria Craiova, „să instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, să aplice marcaje conform standardelor în vigoare şi să le menţină în stare corespunzătoare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS