9.8 C
Craiova
marți, 26 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Condamnați pentru incendierea unui BMW și a unui Passat

Condamnați pentru incendierea unui BMW și a unui Passat

Anchetatorii au stabilit că BMW-ul parcat pe strada Războieni a fost incendiat de un tânăr de 23 de ani, din Melinești.

Magistrații craioveni au hotărât să condamne la câte trei ani de închisoare cu executare doi inculpați acuzați că au incendiat un autoturism BMW și unul VW Passat. Dacă în primul caz a fost distrus numai autoturismul BMW, după incendierea autoturismului VW Passat, flăcările s-au extins și au cuprins un BMW și un Volvo, dar și gardul unui imobil din Pielești.

După incendierea autoturismului VW Passat, flăcările s-au extins și au cuprins un BMW și un Volvo, dar și gardul unui imobil din Pielești.

În noaptea de 14 spre 15 decembrie 2017, pompierii doljei au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu care cuprinsese un BMW 730, parcat pe strada Războieni din municipiul Craiova. După stingerea flăcărilor, pompierii doljeni au stabilit că „autoturismul a ars în proporţie de 90%, iar incendiul a izbucnit din cauza folosirii intenţionate a unei surse de aprindere pentru generarea acestuia“. Polițiștii doljeni au început cercetările pentru identificarea autorului, iar după o zi, pe 16 decembrie, au stabilit că BMW-ul a fost incendiat de Marian Mihăiță Buliga, de 23 de ani, domiciliat în comuna doljeană Melinești, care hotărâse să se răzbune pe un verișor al său, proprietarul mașinii.
Potrivit anchetatorilor, între Marian Mihăiță Buliga și un verișor al său „exista o stare conflictuală mai veche, generată de refuzul celui din urmă de a-i restitui inculpatului un împrumut pe care i-l acordase în urmă cu doi ani, în sumă de 50.000 de lei“. În seara zilei de 14 decembrie, Buliga a hotărât să incendieze BMW-ul verișorului său, în valoare de aproximativ 60.000 de euro, care era înmatriculat pe numele prietenei acestuia din urmă, o tânără de 33 de ani, din Craiova.
Procurorii craioveni au stabilit că inculpatul a plecat din Melinești cu un BMW, deși avea permisul de conducere suspendat, iar într-un peco din Goiești a umplut cu benzină un bidon de 5 litri, din plastic. Când a ajuns la Craiova, a aruncat cu benzină pe mașina care era parcată în fața unui bloc de pe strada Războieni și i-a pus foc, după care s-a întors la Melinești. În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au mai precizat că Marian Mihăiță Buliga a recunoscut și regretă comiterea faptelor.
În ianuarie, inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și distrugere, iar la sfârșitul lunii mai a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru infracțiunile comise. În plus, inculpatul a fost obligat să achite suma de 80.000 de euro drept daune materiale și morale. Sentința a fost atacată cu apel, iar miercuri, Curtea de Apel Craiova a dispus ca inculpatul să execute pedeapsa în regim de detenție.

Trei mașini și un gard, incendiate de un craiovean de 22 de ani

În noaptea de 19 spre 20 ianuarie, anul acesta, o femeie de 34 de ani a sunat la 112 și a anunțat că autoturismul său, un VW Passat care se afla parcat în faţa locuinţei sale din comuna Pieleşti, a fost cuprins de flăcări. În urma anchetei s-a stabilit că autoturismul a fost stropit cu benzină și incendiat de Răzvan Udrescu, de 22 de ani, din Craiova, un cunoscut al prietenului femeii de 34 de ani.
Udrescu a fost surprins de camerele de supravegere când a intrat cu un taxi într-o stație peco din apropiere, de unde a cumpărat un litru de benzină. Ulterior, tânărul a fost filmat când s-a apropiat de mașină, a aruncat benzină pe ea și i-a dat foc. După comiterea faptei, tânărul a plecat la Craiova cu alt taxi. Anchetatorii au reținut că flăcările s-au extins și la alte două autoturisme parcate în apropiere, un BMW și un Volvo, dar și la gardul unei locuințe. Inculpatul ar fi recurs la acest gest „pe fondul unor neînțelegeri mai vechi cu concubinul persoanei vătămate“, după cum au mai precizat procurorii craioveni în rechizitoriul întocmit. Ca și Buliga, Răzvan Udrescu și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor.
Inculpatul a fost arestat preventiv pe 21 ianuarie, iar la începutul lunii februarie a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de distrugere. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanță care s-a pronunțat la începutul lunii iunie. Udrescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pedeapsă la care a fost adăugat un rest de 265 de zile, rămas neexecutat dintr-o pedeapsă de doi ani și nouă luni de închisoare pentru tâlhărie. În plus, inculpatul a fost obligat să plătească pagubele produse, în total sumele de 14.500 de euro și 3.000 de lei. Sentința a fost atacată cu apel de inculpat, în prezent dosarul fiind pe rolul Curții de Apel Craiova. Primul termen de judecată a fost stabilit de instanță pentru 11 septembrie.

Distrugerea
Potrivit Codului Penal, distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparținând altuia se pedepsește cu închisoarea de la trei luni la doi ani sau cu amendă. Dacă distrugerea unui bun este săvârşită prin incendiere sau explozie, pedeapsa este cuprinsă între doi și șapte ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Pediatri: Îi punem copilului mască de protecție? Ce tip?

Una dintre principalele măsuri de protecție împotriva noului coronavirus constă în purtarea unei măști de protecție. Ordinul privind obligativitatea purtării măștii emis...

De ce să consumi ceai din flori de soc

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar, îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi...