5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIndicatoare rutiere noi şi covoare antiderapante pentru creşterea siguranţei în trafic în zona şcolilor

Indicatoare rutiere noi şi covoare antiderapante pentru creşterea siguranţei în trafic în zona şcolilor

Drumarii verifică semnalizarea rutieră în zona unităţilor de învăţământ, înainte de începerea noului an şcolar. Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu a montat indicatoare noi în apropierea unor şcoli care se află în vecinătatea arterelor rutiere. Vor fi refăcute şi trecerile de pietoni. Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a precizat că verificările vor continua până sâmbătă şi va fi tăiată inclusiv iarba pentru ca accesul să nu fie îngreunat. „Este un program pe care vrem să îl finalizăm în această săptămână. Am stat de vorbă şi cu prefectul de Gorj, legat de activităţile pe care le desfăşurăm noi înainte de începerea anului şcolar. Sunt multe şcoli de-a lungul drumurilor naţionale. Am primit o sarcină în acest sens şi de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova. Trebuie să fie semnalizarea refăcută şi montate panouri de avertizare acolo unde nu sunt“, a spus Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Covoare antiderapante în apropierea şcolilor

Ion Tudor a mai spus că au fost montate în premieră covoare antiderapante în zona şcolilor din vecinătatea drumurilor naţionale. Au fost puse astfel de elemente de siguranţă pe DN 67 D către Tismana, în zona Cărbuneşti, la Licurici, Hurezani, Stoina, Bengeşti-Ciocadia şi Novaci. „Sunt copii care parcurg diferite distanţe pe drumurile naţionale şi este bine ca şoferii să fie atenţionaţi. Sunt foarte utile covoarele antiderapante pe care le-am montat în apropierea unor şcoli şi a unor parcuri. Covorul are culoarea roşie şi sare în ochi conducătorilor auto. Aceştia îl observă de la distanţă, ştiut fiind faptul că se rulează greu pe aceste covoare. Este în beneficiul copiilor şi al celorlalţi participanţi la traficul rutier. Ştim, de asemenea, că sunt mulţi copii navetişti. Deci trebuie să punem la punct şoselele naţionale pentru noul an şcolar“, a mai declarat Ion Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS