24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPensionarii au luat cu asalt Consiliul Local Craiova

Pensionarii au luat cu asalt Consiliul Local Craiova

Jumătate din sala în care s-a desfășurat ședința Consiliul Local Craiova a fost ocupată de pensionari (Foto: Marian Apipie)

La ședința de joi a Consiliul Local Craiova au fost prezenți foarte mulți pensionari, veniți special să ceară executivului să le îndeplinească două vechi doleanțe, un club al lor și sărbătorirea zilei pensionarilor. Conduși de Marian Trifan, președintele Asociației Pensionarilor Civili „Mihai Viteazul“, aceștia au ocupat aproape jumătate din sală, iar, la finalul ședinței, s-au ridicat ca la un semn și au cerut explicații executivului. „Nu ne băgați deloc în seamă și suntem 80.000 de pensionari în Craiova. Nu faceți nimic pentru noi. Nu avem încă un club al pensionarilor și nici nu se sărbătorește ziua pensionarilor, în data de 1 octombrie. La Târgu Jiu s-au alocat 125.000 de lei pentru ziua pensionarilor, la Craiova nici club, nici nimic“, a spus Marian Trifan.
În scenă a intrat rapid primarul Mihail Genoiu, care i-a potolit pe pensionarii revoltați. „Dacă nu aveți clubul până la sfârșitul lunii septembrie, Ionuț Gâlea (directorul executiv al Direcției Patrimoniu – n.r) își va da demisia. Legat de sărbătorirea zilei pensionarilor, va exista o rectificare bugetară în sensul că va fi disponibilizată o sumă de bani de la Serviciul Imagine și ea va fi alocată pentru acest lucru, pe modelul de la Târgu Jiu“, a fost răspunsul primarului, care i-a mulțumit pe pensionari. „Ați auzit?“, a spus tare Trifan, întorcându-se spre colegii săi din sală. „Da!“, au răspuns pensionarii în ropot de aplauze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS