17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCând va funcționa aerul condiționat din Sala Polivalentă

Când va funcționa aerul condiționat din Sala Polivalentă

Meciul naționalei masculine de volei a României, disputat în Sala Polivalentă din Bănie, s-a jucat cu ușile deschise, din cauza căldurii excesive și a nefuncționării instalației de climatizare (Foto: Lucian Anghel)

Meciurile disputate în această vară în Sala Polivalentă din Craiova s-au dovedit un chin pentru sportivi și spectatori, din cauza nefuncționării instalației de climatizare. Chiar la ultima partidă internațională, cea a naționalei masculine de volei a României, jucătorii și spectatorii s-au simțit ca într-o saună, la un moment dat organizatorii fiind nevoiți să deschidă toate ușile de acces în sală pentru un strop de răcoare. Tricolorii conduși de craioveanul Dan Pascu au învins Finlanda cu scorul de 3-1 și au obținut calificarea la Campionatul European după o pauză de 23 de ani, în ciuda căldurii excesive în care au evoluat.
Problema cu sistemul de climatizare al sălii datează de anul trecut, dar a mai fost ridicată o dată în ședința ordinară de Consiliu Local de joia trecută de către Adriana Ungureanu, consilier local din partea PNL. „Când rezolvați problema cu aerul condiționat din Sala Polivalentă? Bieții sportivi erau desfigurați la ultimul meci din sală din cauza căldurii, erau deshidratați de tot, s-a jucat cu ușile deschise, tot să se mai facă puțin curent. De trei ani o tot țineți așa și nu rezolvați problema climatizării! În felul acesta ne batem joc de sportivi, de toată lumea“, a spus Ungureanu, suporteră înfocată a sporturilor de sală.
Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a explicat că trebuie un alt sistem de climatizare, deoarece cel actual nu mai poate fi reparat. „Cu aerul condiționat de la Polivalentă este, dacă vreți, o problemă precum cea legată de gazonul de pe «Oblemenco». Sistemul de climatizare s-a defectat după ceva timp și am stabilit să se dea drumul la licitația de achiziție a unor echipamente noi. Problema este că aerul condiționat nu mai poate fi reparat, ci trebuie înlocuit tot sistemul. Am dispus să ne îndreptăm însă și împotriva firmei care a asigurat mentenanța“, a spus Genoiu. „Sper să avem un sistem de climatizare funcțional până la primul meci internațional din Sala Polivalentă“, a adăugat edilul.

Licitația pentru echipamente, lansată și anulată

Primăria Craiova a lansat pe 15 septembrie 2017 o procedură de achiziție publică a unor echipamente necesare instalației de climatizare din Sala Polivalentă stabilită în urma unei expertize tehnice făcute anterior. „Întrucât s-au constatat probleme tehnice legate de funcționarea chillerelor și a centralelor de tratare a aerului, componente ale instalației de climatizare a Sălii Polivalente, s-a realizat o expertiză tehnică privind instalația de climatizare chiller. În baza raportului de expertiză, soluția pentru asigurarea condițiiilor optime de desfășurare a activităților în incintă este înlocuirea componentelor defecte și asigurarea protecției acestora. Astfel, produsele care fac obiectul achiziției trebuie să acopere caracteristicile echipamentelor aflate în circuit și care s-au defectat. Acestea trebuie să fie identice sau echivalente, dar să se integreze funcțional în ansamblul existent, astfel încât să nu fie perturbată exploatarea“, se explica în anunțul de participare publicat de primărie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Tot aici erau trecute și echipamentele necesare: compresoare pentru chillere – 4 bucăți; servomotoare vană cu 3 căi – 2 bucăți; servomotor clapetă aer – o bucată; protecție sensibilă (releu numeric de protecție) pentru fiecare compresor și un set de descărcători 0,4 KV. Licitația era pentru achiziția cu montaj a acestor echipamente, valoarea estimată fiind de 604.355 de lei, fără TVA. Procedura a fost până la urmă anulată, pentru că la data-limită de depunere a ofertelor (20 octombrie 2017) nu a existat niciun ofertant înscris. Primăria Craiova a prevăzut în anul următor, în bugetul de venituri și cheltuieli pe 2018, o sumă pentru „achiziție cu montaj echipamente instalație climatizare Sala Polivalentă“, respectiv 812.000 de lei, dar aerul condiționat din sală a rămas încă nefuncțional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS