Acasă Local Gorj Şanse mici de finalizare a lucrărilor la Stadionul Municipal în acest an

Şanse mici de finalizare a lucrărilor la Stadionul Municipal în acest an

-

În două săptămâni va fi aprobată hotărârea de guvern pentru alocarea fondurilor necesare finalizării lucrărilor la Stadionul Municipal, anunţă parlamentarul de Gorj Florin Cârciumaru. Acesta crede însă că nu va mai fi timp pentru încheierea lucrărilor în acest an. Fostul primar de Târgu Jiu are în vedere faptul că trebuie respectate termenele şi procedurile legale la licitaţie. Suma care va fi aprobată de guvern este de cinci milioane de euro. Documentaţia a fost avizată de Ministerul Finanţelor, a mai spus Florin Cârciumaru. Parlamentarul a vorbit şi de situaţia variantei ocolitoare şi a menţionat că şi autorităţile locale trebuie să se implice în finalizarea celor două investiţii.

Primarul dă vina pe parlamentari

La rândul său, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că social-democraţii anunţă în fiecare săptămână că guvernul va aproba hotărârea privind alocarea finanţării de cinci milioane de euro pentru lucrările de la Stadionul Municipal. Edilul a mai declarat că senatorul Cârciumaru a recunoscut că la varianta ocolitoare există probleme majore şi că s-a început greşit lucrarea. Marcel Romanescu a precizat că a fost scos la licitaţie contractul pentru realizarea planurilor parcelare pentru varianta ocolitoare şi speră ca o firmă de specialitate să le întocmească fără probleme. „Legat de stadion, se spune săptămânal că o să fie aprobată o hotărâre de guvern. A trecut şi această săptămână şi nu a mai fost aprobată. Cu şoseaua de centură, lucrurile sunt şi mai complicate. Eu mă bucur că măcar senatorul Florin Cârciumaru a recunoscut că s-a început greşit această lucrare. Noi sperăm să finalizăm cât mai repede planurile parcelare“, a spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu. Varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu costă 151 de milioane de lei şi va avea 21 km. Lucrările sunt blocate din luna octombire a anului trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

Manifestări dedicate jandarmului erou George Marchiș

Eroul jandarm George Marchiș a fost omagiat miercuri la Târgu Jiu. Au trecut 19 ani de la evenimentul tragic petrecut la o discotecă din municipiul Târgu Jiu, când, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică, eroul jandarm sublocotenent post-mortem George Răzvan Marchiş și-a pierdut viaţa.

O firmă mare din industria Craiovei disponibilizează zeci de angajaţi

Cummins Generator Technologies trimite acasă 48 de persoane, de pe 6 decembrie. Toţi angajaţii disponibilizaţi erau lucrători TESA. Iată ce salarii compensatorii primesc cei daţi afară din unitatea industrială.