Acasă Local Gorj Protest lângă depozitul de cărbune al Carierei Roşia

Protest lângă depozitul de cărbune al Carierei Roşia

-

Primarul din Rovinari, Robert Filip, nu dă înapoi în ceea ce priveşte organizarea mitingului de vineri, de la ora 16.00, de lângă depozitul de cărbune al Carierei Roşia, una din cele mai mari din Europa. Guvernul a aprobat în ultima şedinţă redeschiderea depozitului de la Cariera Roşia. Protestul administraţiei locale este îndreptat tocmai împotriva redeschiderii depozitului. Localnicii din Rovinari sunt nemulţumiţi că zona este intens poluată cu praf de cărbune. Aşadar, vineri, 31 august, de la ora 16.00, va avea loc un marş pe străzile oraşului Rovinari. Acesta va fi urmat de un protest la depozitul de la Cariera Roşia. Vechiul depozit va funcţiona începând cu data de 1 septembrie şi va fi deschis cel puţin până în luna aprilie a anului viitor. Noul depozit nu este încă gata, cu toate că ar fi trebuit să fie inaugurat în urmă cu mai mulţi ani. Din cauză că lucrările nu au fost încheiate la timp, guvernul a decis să redeschidă şi în 2017 depozitul vechi de cărbune al Carierei Roşia, spre nemulţumirea autorităţilor din Rovinari. La vremea respectivă s-a promis că va fi ultimul an de funcţionare a depozitului. Cu toate acestea, vechiul depozit a primit aviz din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului să funcţioneze şi în perioada septembrie 2018 – aprilie 2019. Şefii Complexului Energetic Oltenia şi-au luat din nou angajamentul că în 2019 va funcţiona noul depozit care acum se construieşte în extravilanul comunei Fărcăşeşti, la distanţă de oraşul Rovinari.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.