Acasă Local Gorj Primăria Rovinari nu poate înfiinţa deocamdată un serviciu propriu de pază

Primăria Rovinari nu poate înfiinţa deocamdată un serviciu propriu de pază

-

Primăria din Rovinari nu a primit, deocamdată, avizul necesar pentru a înfiinţa un serviciu propriu de pază. De peste un an, administraţia locală încearcă să angajeze agenţi de securitate proprii, însă nu reuşeşte. Este necesar un aviz de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj. Oamenii legii nu au acordat avizul respectiv şi procesul de recrutare a agenţilor de pază este blocat. Cu toate acestea, având la un moment dat siguranţa că Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj îşi va da acordul pentru constituirea serviciului de pază la Primăria Rovinari, edilii au început să strângă dosare de candidaţi, în vederea angajării. Din motive necunoscute, dosarul nu a mai primit girul poliţiei şi s-a ajuns la un blocaj.
Primăria Rovinari a primit în urmă cu o lună peste 50 de dosare din partea unor persoane interesate să ocupe posturile anunţate. Mai mult decât atât, a fost realizată şi o selecţie, fiind alese 17 persoane care urma să fie angajate la serviciul de pază al primăriei. Toată procedura a fost însă sistată din pricina neîndeplinirii condiţiilor legale de funcţionare. „Suntem blocaţi la această oră cu funcţionarea Serviciului de Pază de la primărie. Depindem de un aviz de la poliţie şi nu l-am mai primit. În aşteptarea avizului respectiv, noi am demarat procesul de primire şi de înregistrare a dosarelor. Chiar au fost selectaţi cei 17 viitori agenţi de pază ai primăriei. Totul este blocat acum şi nu avem ce să facem, deocamdată. Avem nevoie de servicii de pază. Avem şcolile, spitalul şi alte instituţii. Ne ajută şi sistemul de supraveghere de pe străzile din oraş. Ar fi un plus pentru siguranţa cetăţenilor“, a spus primarul din Rovinari, Robert Filip.

ȘTIRI VIDEO GdS

Grav accident rutier la Iancu Jianu, cu trei victime

Un grav accident rutier s-a petrecut, în această după-amiază, pe Drumul Județean 643, în localitatea Iancu Jianu. Două autoturisme, în care se...

AUDIO / Gemenii olimpici, la Radio Sud

Mihai şi Adrian Anghel, gemenii olimpici, de la Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova povestesc în cadrul emisiunii "Teză la radio", de la Radio Sud despre cum a fost la prezentarea de modă, organizată la Cluj-Napoca.