8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVaci scoase la păscut în Parcul Coloanei Infinitului

Vaci scoase la păscut în Parcul Coloanei Infinitului

Crescătorii de animale din Târgu Jiu şi-au adus vacile la păscut în Parcul Coloanei Fără Sfârşit. Abia după ce un consilier local din Fărcăşeşti a început să le fotografieze, poliţiştii locali le-au scos din parc. Cel care a sesizat starea de fapt este un consilier local din Fărcășești, Marius Bălu, care a fotografiat miercuri vacile ce pășteau iarbă în Parcul Coloanei Infinitului. „Am văzut vacile când am trecut cu mașina spre Drăgoieni. Când m-am întors, erau tot în parc, la păscut. Am coborât să fac fotografii și abia atunci polițiștii locali le-au scos din parc. Erau și niște turiști din Iași, foarte mâhniți că se întâmplă așa ceva lângă opera lui Constantin Brâncuși“, a spus consilierul din Fărcăşeşti. Vacile pășteau nestingherite în zona amintită, chiar sub nasul polițiștilor locali. Se pare că animalele ar aparţine unei familii de etnie romă din Târgu Jiu, rudă cu un ales local din oraş.

Vor identifica proprietarul

Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, susține că proprietarul bovinelor nu se cunoaşte încă. Edilul afirmă că a solicitat lămuriri de la Poliția Locală, iar proprietarul animalelor va fi amendat imediat după ce va fi identificat. Totodată, edilul a declarat că va analiza și modul în care polițiștii locali au acționat pentru îndepărtarea vacilor din parc. „Se fac demersuri pentru identificarea proprietarului animalelor. Deocamdată, nu sunt informaţii în acest sens. Vom analiza şi activitatea poliţiştilor locali care se aflau în misiune în parcul respectiv, cum au acţionat să soluţioneze problema apărută, ce au făcut, ce au raportat, cum au acţionat în raport cu regulamentele interne“, a spus Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Poliţiştii locali ar fi intervenit imediat

La rândul lor, repre-zentanții Poliției Locale Târgu Jiu susțin că agenții care asigurau în momentul respectiv paza în Parcul Coloanei au intervenit prompt și au anunțat serviciul de ecarisaj, iar animalele au fost imediat ridicate și duse în adăpostul specializat. „Poliţiştii locali s-au autosesizat în data de 22 august şi au realizat procedura. Ei au supravegheat animalele până la sosirea celor de la Serviciul ecarisaj. Poliţia Locală nu deţine cititoare de crotalii, pentru identificarea proprietarului animalelor“, a spus Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.
Pentru că și-a lăsat bovinele libere pe domeniul public, proprietarul acestora riscă acum o amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei. Medicii veterinari din Târgu Jiu urmează să stabilească ale cui sunt animalele lăsate să pască pe domeniul public, în Parcul Coloanei Fără Sfârşit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS