Acasă Local Gorj Fonduri pentru finalizarea lucrărilor la Stadionul Municipal

Fonduri pentru finalizarea lucrărilor la Stadionul Municipal

-

Săptămâna aceasta ar putea fi aprobată de către guvern finanţarea pentru finalizarea lucrărilor la Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că a discutat cu şefii Companiei Naţionale de Investiţii şi a aflat că întreaga documentaţie se află la guvern. Sunt şanse crescute ca proiectul de hotărâre să fie aprobat în şedinţa de săptămâna aceasta. Bugetul necesar pentru ultimele lucrări se ridică la mai multe milioane de euro. Titularul contractului de la Târgu Jiu este Compania Naţională de Investiţii. „Am purtat discuţii la nivelul Companiei Naţionale de Investiţii pe tema aprobării hotărârii de guvern. Documentele sunt pe circuit la guvern şi, din câte s-a estimat, sunt şanse mari să fie aprobat proiectul chiar în această săptămână“, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

Peste 22 de milioane de euro cheltuiţi

De precizat că săptămâna trecută deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, spunea că guvernul a aprobat hotărârea privind finanţarea ultimelor lucrări la Stadionul Municipal din Târgu Jiu, fiind contrazis de primarul Marcel Romanescu. Acesta a şi verificat la administraţia centrală şi a primit confirmarea că hotărârea respectivă nu a fost încă emisă. Până acum au fost cheltuite peste 22 de milioane de euro. Mai este de realizat o pasarelă în zona dispre sediul Primăriei Târgu Jiu. Pasarela va putea fi folosită ca spaţiu de promenadă pentru cetățenii oraşului şi în afara competiţiilor sportive. De asemenea, este obligatorie şi amenajarea unei canalizări pluviale, după ce s-a stabilit că este necesar un astfel de sistem, pentru a împiedica apa de la ploi să pătrundă în parcarea subterană. Aici sunt peste 200 de locuri care vor fi folosite de municipalitate atât pentru perioada în care vor fi organizate competiţii sportive, cât şi pentru cetăţeni şi instituţii publice. Dacă în această lună vor fi aprobate fondurile necesare şi nu vor exista probleme legate de contestarea licitaţiei sunt şanse ca lucrările să fie gata până la finalul anului. Acestea ar putea dura maximum trei luni, după cum au dat asigurări autorităţile. În rest, Stadionul Municipal a fost finalizat.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.