10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEvenimente cultural-artistice la Târgu Jiu

Evenimente cultural-artistice la Târgu Jiu

Comercianţii au ajuns deja pe insuliţă

Locuitorii municipiului Târgu Jiu vor avea parte de un complex de manifestări cultural-artistice şi de divertisment pe parcursul acestei săptămâni. Finalul de vară este bogat din acest punct de vedere. Pe insuliţa de pe râul Jiu, de lângă Parcul Central, începe luni Festivalul Berii. Sute de comercianţi de produse alimentare şi nealimentare, proprietari de terase cu mici şi bere sau de echipamente de agrement sunt prezenţi pe insuliţă. De altfel, aici a fost deja amenajat un parc de distracţii. Ca şi în ultimii ani, pe insuliţă va fi disponibil un cort uriaş, în jurul căruia vor fi montate terasele. Astfel, participanţii la eveniment vor fi protejaţi de soare sau de ploaie. Autorităţile locale vor ca pe viitor să mute Festivalul Berii de pe insuliţa Jiului într-o altă zonă, de la marginea oraşului. Au existat reclamaţii de la cetăţeni din cartierul Bicaz, care s-au plâns din cauza zgomotului de la terase.

Încă două manifestări importante

Alte două evenimente cultural-artistice dedicate tradiţiilor populare au loc în această săptămână la Târgu Jiu. În centrul municipiului Târgu Jiu se desfăşoară a XIV-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari al Românilor de Pretutindeni, fiind prezenţi 42 de meşteri din întreaga ţară. În perioada 20 – 26 august 2018, în zona centrală a municipiului Târgu Jiu, cei 42 de meșteri își vor expune produsele tradiționale: ceramică, pielărie, lemn, podoabe, ouă încondeiate, zgărdane, pictură pe sticlă, pictură țărănească, vioară cu goarnă, cusături și sculptură. La cea de a XIV-a ediție a Târgului, în urma parteneriatului cu Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“ (care organizează Festivalul Internațional de Folclor „Acasă la Brâncuși“) vor participa și meșteri populari din Serbia, Bulgaria și Republica Moldova. Manifestarea este organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Consiliul Județean Gorj, cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu Jiu.
Tot pe 20 august, debutează şi cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor. Ca de fiecare dată, la Târgu Jiu sunt așteptate ansambluri din mai multe țări ale lumii care vor evolua pe scena amenajată în amfiteatrul municipiului. Ca o noutate însă, tarafurile de peste hotare prezente în acest an în orașul lui Brâncuși vor avea în componență și români, evenimentul fiind organizat sub semnul Centenarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS