10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalZonă specială de siguranță publică în cartierul Progresul, după conflictul de duminică seară

Zonă specială de siguranță publică în cartierul Progresul, după conflictul de duminică seară

Cartierul Progresul este supravegheat atent, în perioada 6-20 august 2018, de polițiști și jandarmi, după ce două grupuri de tineri s-au agresat, duminică, 5 august 2018, doi dintre ei ajungând la spital.

Conflictul ar fi pornit de la trei tineri care au avut o altercație verbală, duminică seară, în preajma unei benzinării de la intrarea în Slatina. Cum „forțele“ s-au dovedit disproporționate, unul dintre tineri fiind inițial nevoit să le facă față celorlalți doi, acesta, ajuns acasă, și-a mobilizat amicii, iar pe seară au pornit-o spre cartierul Progresul, cu gândul să le dea o lecție celor doi. Acolo s-a produs propriu-zis încăierarea, cei doi tineri căutați fiind bătuți serios. Aceștia au ajuns însoțiți de rude și prieteni la Spitalul Județean de Urgență Slatina, la poarta spitalului adunându-se, de altfel, zeci de susținători ai celor două tabere. Intervenția poliției a reușit doar să-i disperseze pe tineri și să împiedice un alt plan al acestora, ei având de gând să se confrunte din nou, într-un alt punct din oraș.
La două zile de la eveniment, și după ce cei doi tineri care au ajuns duminică la spital au depus plângeri la poliție, polițiștii au descins la câteva adrese, șase bărbați cu vârste între 29 și 37 de ani fiind identificați ca acționând în seara de duminică, iar trei dintre aceștia sunt acum cercetați sub control judiciar.
„Pentru prevenirea unor astfel de fapte și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică pe raza municipiului Slatina, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus instituirea unei zone speciale de siguranță publică. În cadrul acesteia, vor acționa în sistem integrat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Slatina și efective de jandarmi. Dispozitivul de ordine publică va fi direcționat în zonele cele mai sensibile din cartierul Progresul și zona va fi asigurată și de către o grupă de intervenție din cadul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt“, a transmis IPJ Olt. Numărul polițiștilor care patrulează în mod normal va fi, practic, dublat, iar acestora li se vor adăuga și jandarmii.
Cei trei tineri cercetați sub control judiciar sunt acuzați de lovire sau alte violențe, violare de domiciliu, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS