24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncepe reabilitarea la SJU Slatina

Începe reabilitarea la SJU Slatina

Cei peste 300 de pacienți care sunt tratați lunar în Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina vor fi mutați într-un alt spațiu, de luni, 13 august, constructorul demarând lucrările de reabilitare și modernizare.

Un întreg corp de clădire va suferi lucrări de reabilitare și modernizare, proiectul pe care îl va pune în practică o firmă din Craiova (Ned Construct SRL) fiind gata în 19 luni, conform contractului. De luni, 13 august 2018, încep lucrările la etajul V al clădirii, Secția Oncologie fiind mutată pe perioada lucrărilor în corpul central, în incinta Secției Recuperară Fizică, care va elibera, la rândul său, jumătate din spațiu, mutându-se la „vecinii“ de la ORL și Oftalmologie.
Managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că termenul de finalizare a lucrărilor la etajul V este 6 octombrie, când pacienții bolnavi de cancer vor putea reveni în secție, urmând ca etajul IV să fie eliberat pentru lucrări, activitatea Secției Medicale, care funcționează la etajele III și IV, restrângându-se la jumătate.
Întreaga valoare a proiectului de modernizare a noului corp de clădire este de 4,5 milioane de lei, fără TVA, termenul de execuție fiind 19 luni. La finalul acestora, clădirea va avea și un lift exterior, iar o pasarelă, care va costa, și aceasta, alți 900.000 lei, va face legătura între corpul în care este Secția Medicală și corpul central.
Pentru pacienții Secției Oncologie vor urma două luni dificile, spațiul pus la dispoziție pe perioada lucrărilor fiind sub necesar. Aceștia traversează și în prezent zile grele, temperatura din saloane fiind de nesuportat. Deși anumite saloane sunt prevăzute cu aparate de aer condiționat, acestea nu sunt în uz, pacienții recurgând la fel de fel de metode pentru a face aerul cât de cât respirabil. „Deschidem uși, deschidem ferestre, doar-doar se mai face curent, dar și așa murim de căldură“, s-au plâns pacienții.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS