Acasă Local Gorj Elevii de 10 la evaluarea naţională au fost premiaţi

Elevii de 10 la evaluarea naţională au fost premiaţi

-

Cei patru elevi care au obţinut media 10 la examenul de evaluare naţională au fost premiaţi joi de către autorităţi. Suma oferită fiecărui elev de Ministerul Educaţiei este de 1.000 de lei. Cei patru care au fost recompensaţi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj cu premii în bani sunt: Ana Maria Bâzgă, Colegiul Național „Spiru Haret“, Denis Covei, Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu“, Ștefania Drăghici, Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărescu“, şi Monica Trocan, Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu“. Işfan Ion, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a declarat că sumele de bani au fost aprobate prin ordin de către Ministerul Educaţiei. Ion Işfan le-a transmis copiilor să îşi finalizeze studiile în România şi să lucreze în România.

Au intrat la licee de elită

Ana Maria Bâzgă, de la Colegiul Național „Spiru Haret“, a menţionat că examenul nu a fost foarte greu, dar a muncit foarte mult. Eleva a fost admisă la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“. „Nu a fost extrem de dificil examenul, dar a contat faptul că m-am pregătit intensiv şi au apărut şi rezultatele. Este foarte greu să ai rezultate fără să munceşti pe parcursul tuturor anilor. Rezultalele vin mai uşor aşa. E mai bine să fie mai greu în timpul anilor de şcoală şi mai uşor la examen. Atunci se vede rodul muncii“, a declarat eleva. La rândul său, Ştefania Drăghici a fost admisă la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“ şi spune că nu şi-a făcut multe planuri de viitor şi se va concentra pe studiile liceale. Tânăra a precizat că a învăţat an de an constant. „Eu acum mă concentrez pe liceu şi nu mi-am făcut planuri pe mai departe. Mai este mult până când voi ajunge să decid ce voi face la facultate. Vedem atunci. Mă voi pregăti la fel, an după an“, a spus şi Ştefania Drăghici.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cum vor tinerii craioveni să cucerească Luna

În acest week-end, la Craiova a avut loc „Space Apps Challenge 2019”, hackathon-ul organizat anual sub patronajul NASA, Agenţia Spaţială Americană. A doua ediţie...

Poliţist arestat la domiciliu

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să prelungească mandatul de arestare la domiciliu emis pe numele unui poliţist. Este vorba de un agent din cadrul IPJ Dolj.