16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSala Sporturilor va putea fi închiriată şi pentru evenimente nesportive

Sala Sporturilor va putea fi închiriată şi pentru evenimente nesportive

Sala Sporturilor din Târgu Jiu va putea fi închiriată şi pentru organizarea de evenimente cultural-artistice sau de altă natură, nu numai sportive. Direcţia Publică de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu lucrează la un regulament privind folosirea şi închirierea Sălii Sporturilor din municipiu. Potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, sala poate fi folosită şi pentru alte evenimente în afara celor sportive, având în vedere că în oraş nu este disponibil, deocamdată, un spaţiu adecvat. Este însă nevoie ca suprafaţa de joc să fie protejată în mod corespunzător, aşa cum s-a întâmplat la Campionatul European de Box. „Este nevoie de un regulament clar pentru ca să poată fi folosită această sală a sporturilor pentru toate evenimentele cu public numeros care au loc la Târgu Jiu“, a spus Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Casa de Cultură a Sindicatelor nu este disponibilă

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a mai declarat că, momentan, Casa de Cultură a Sindicatelor din oraş nu poate fi folosită. Instanţa de judecată trebuie să se pronunţe în legătură cu achiziţia de către municipalitate a imobilului. „Ulterior, se vor putea aloca fonduri pentru reabilitare, în special pentru reparaţii de urgenţă la acoperişul clădirii. În prezent, nu putem face nimic pentru ca să folosim acest imobil, cu toate că l-am cumpărat prin intermediul unei licitaţii publice. Este un demers care se face acum în instanţă şi sperăm că nu vor fi probleme din partea magistraţilor, iar clădirea va putea intra în proprietatea municipalităţii. Este necesar să venim de urgenţă cu lucrări de reparaţii pentru a împiedica pătrunderea apei la fiecare ploaie. Este primul lucru pe care îl vom face“, a menţionat Marcel Romanescu.

Regulamentul va fi aprobat în şedinţa CL

În lipsa Casei de Cultură a Sindicatelor, va putea fi folosită Sala Sporturilor din oraş. Din acest motiv este necesar un regulament care va fi aprobat de către consiliul local. Conform lui Marcel Romanescu, regulamentul va trebui să stipuleze clar condiţiile în care va putea fi închiriată Sala Sporturilor. Acestea va trebui să difere în ceea ce priveşte competiţiile sportive şi cele cultural-artistice. „În opinia mea, cred că va trebui să fie făcută prin regulament o distincţie clară în ceea ce priveşte organizarea de concerte şi de evenimente sportive. Dacă va fi vorba de concerte, atunci va beneficia şi primăria de pe urma taxelor încasate. Dacă vor fi echipe angrenate în diferite competiţii şi campionate sportive, cred că va trebui să suporte doar partea de utilităţi, fără taxa de închiriere“, a mai spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS