6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi motociclişti cu acelaşi nume, morţi în 24 de ore

Doi motociclişti cu acelaşi nume, morţi în 24 de ore

Doi tineri, de 26 şi, respectiv, 27 de ani, unul din Craiova şi altul din Segarcea, şi-au pierdut viaţa duminică, în timp ce îşi conduceau motocicletele. Coincidenţa macabră face ca numele de familie al ambilor bărbaţi să fie același: Ciobanu.

Un grav accident rutier a avut loc duminică noapte, în jurul orei 23.30, la Măceşu de Jos, când un tânăr motociclist de 27 de ani, din oraşul doljean Segarcea, s-a izbit frontal de un stâlp. Cel mai probabil, Costinel Cătălin Ciobanu a pierdut controlul motocicletei, pe care o conducea pe DN 55A, iar la intrarea în comuna Măceșu de Jos, într-o curbă, s-a lovit de un stâlp de beton, fiind proiectat ulterior în afara părții carosabile. La faţa locului s-a deplasat o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean, iar medicul a declarat decesul tânărului. Nu a mai fost cazul să intervină SMURD-ul pentru că acesta murise pe loc. Potrivit poliţiştilor doljeni, tânărul avea permisul suspendat. În anul 2016, poliţiştii i l-au suspendat pentru neacordare de prioritate, iar el a contestat în instanţă această măsură. În 2018, Cătălin Ciobanu a pierdut procesul şi a rămas fără permis. Însă, el a continuat să conducă şi a fost prins de poliţie din nou în trafic, fără permis, iar oamenii legii i-au întocmit dosar penal.
Primarul oraşului Segarcea are numai cuvinte de laudă la adresa tânărului. „Îl ştiam pe acest băiat. Era foarte respectuos, nu a creat niciodată probleme. Era foarte muncitor, s-a angajat de mic. Ştiu că acum lucra pe TIR. Mama lui este plecată în Italia de mulţi ani, iar el şi fratele său locuiau cu bunicii. E groaznic ce s-a întâmplat!“, a declarat Nicolae Tutunaru, edilul-șef din Segarcea. Imediat după ce prietenii lui Cătălin Ciobanu au aflat despre accident, au postat mesaje de condoleanţe pe pagina sa de socializare şi pe cea a fratelui său. Tânărul era foarte pasionat de autovehicule şi publica adesea fotografii în care apar motocicleta şi maşina pe care le avea.

Un alt motociclist, mort la Işalniţa

Tot duminică, un motociclist, de 26 de ani, din Craiova, a murit pe Drumul European 79, în zona localității doljene Ișalnița, după ce a fost lovit de un autoturism. Acesta se deplasa dinspre Craiova spre Ișalnița și a încercat să depășească o maşină marca Dacia Logan, care mergea în aceeași direcție, însă șoferul autoturismului, fără să se asigure, a încercat să vireze la stânga către ștrandul de la Işalniţa. În urma impactului, motociclistul, care se numea Daniel Mihăiță Ciobanu, a murit. Șoferul maşinii, în vârstă de 49 de ani, dar şi un alt pasager, de 42 de ani, au fost răniți. Bărbatul de la volan era încarcerat, iar când au sosit echipajele de salvare era conştient şi cooperant. Însă, la scurt timp, a intrat în stop cardio-respirator şi a fost nevoie de resuscitare. Medicii au reuşit să îl readucă la viaţă, apoi l-au transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Însă, luni seara, şoferul Loganului a murit la spital din cauza rănilor grave. Celălalt pasager rănit a fost dus la spital cu ambulanţa. Din cauza impactului puternic, motocicleta şi maşina au luat foc şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a stinge incendiul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS