17.9 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Campania de recoltare a grâului, la final

Campania de recoltare a grâului, la final

-

Zilele fără ploi îi ajută pe fermieri să finalizeze campania de recoltare la păioase. Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj, a declarat că la grâu din suprafaţa totală de 9.983 de hectare a fost finalizată recoltarea de pe 9.900 de hectare, iar în câteva zile treieratul se va încheia. La triticale, din suprafaţa de 2.295 de hectare a fost finalizată recoltarea de pe 2.274 de hectare. La orzoaică, din 166 de hectare au fost recoltate 154 de hectare, iar la orz, din totalul de 2.876 de hectare a fost realizată recoltarea de pe 2.300 de hectare. Dan Tănăsescu a precizat că suprafeţele rămase netreierate au fost afectate de băltiri. În ultimele zile s-a putut intra şi recolta cu ajutorul combinelor. „Este în mod cert o producţie mult mai bună la grâu decât cea de anul trecut. Am avut şi perioada de ploi, dar au venit şi zilele cu soare mai mult şi fără precipitaţii. Nu avem datele contabilizate, dar în zilele următoare le vom avea la dispoziţie. Cert este că, din ce am văzut până acum, este o producţie mai bună la toate păioasele”, a spus Dan Tănăsescu, şeful Direcţiei pentru Agricultură Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.