18.8 C
Craiova
marți, 4 august, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Campania de recoltare a grâului, la final

Campania de recoltare a grâului, la final

Zilele fără ploi îi ajută pe fermieri să finalizeze campania de recoltare la păioase. Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj, a declarat că la grâu din suprafaţa totală de 9.983 de hectare a fost finalizată recoltarea de pe 9.900 de hectare, iar în câteva zile treieratul se va încheia. La triticale, din suprafaţa de 2.295 de hectare a fost finalizată recoltarea de pe 2.274 de hectare. La orzoaică, din 166 de hectare au fost recoltate 154 de hectare, iar la orz, din totalul de 2.876 de hectare a fost realizată recoltarea de pe 2.300 de hectare. Dan Tănăsescu a precizat că suprafeţele rămase netreierate au fost afectate de băltiri. În ultimele zile s-a putut intra şi recolta cu ajutorul combinelor. „Este în mod cert o producţie mult mai bună la grâu decât cea de anul trecut. Am avut şi perioada de ploi, dar au venit şi zilele cu soare mai mult şi fără precipitaţii. Nu avem datele contabilizate, dar în zilele următoare le vom avea la dispoziţie. Cert este că, din ce am văzut până acum, este o producţie mai bună la toate păioasele”, a spus Dan Tănăsescu, şeful Direcţiei pentru Agricultură Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

București: Un bărbat a murit în urma unui scandal...

În această dimineață, în jurul orei 03.00,...

ȘTIRI GdS

Tramvaiele Craiovei vin din Ucraina

Aşa arată unele modele de tramvaie produse de firma ucraineană Tatra-Yug.

S-a lansat licitaţia pentru lotul de 30 de autobuze...

Primăria Craiova a lansat licitaţia pentru lotul de 30 de autobuze electrice, cu lungimea de circa 12 metri. Contractul presupune şi achiziţia a 30 de staţii de încărcare lentă şi 7 staţii de încărcare rapidă.
00:03:15

Proteste la primăria Moţăţei: Unde este islazul comunal?

Zeci de ciobani din Moţăţei s-au adunat, ieri de dimineaţă, în curtea primăriei. Oamenii sunt revoltaţi pentru că nu au unde să...

Tânăr de 17 ani, găsit înecat într-un ștrand din...

Un tânăr de 17 ani, din Brădești, a fost găsit înecat, luni, într-un ștrand din localitatea doljeană Ișalnița.  Potrivit...

Terasele rămân deschise în Râmnicu Vâlcea și după ora...

Municipalitatea din Râmnicu Vâlcea sprijină sectorul HoReCa de la nivel local şi nu impune închiderea teraselor la ora 23.00.

Râmnicu Vâlcea: Noua stație de taxiuri în zona Cina

Noua staţie de taximetre din zona ”Cina” se va amenaja respectând doleanţele taximetriştilor, potrivit municipalității din Râmnicu Vâlcea.