17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljColegiul Militar se va muta în clădiri noi

Colegiul Militar se va muta în clădiri noi

Ministerul Apărării Naționale și asocierea de firme Strabag SRL (lider) & Leviatan Design SRL au anunțat ieri că au semnat la sediul Direcției Domenii și Infrastructuri a MApN, contractul de execuție a lucrărilor de infrastructură necesare funcționării Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. Practic se vor construi alte clădiri pentru spații de învățământ, educație, sănătate, sport și cazare. Reprezentanții instituției școlare spun că era nevoie de noi construcții care să răspundă cerințelor specifice unui liceu.

Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova și-a deschis porțile în anul școlar 2016-2017, având sediul în clădirile Batalionului de Instrucție, Comunicații și Informatică „Frații Buzești“ de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 91. Înainte de începerea cursurilor, la toate clădirile s-au desfășurat lucrări de reabilitare și modernizare pentru amenajarea sălilor de clasă, a internatului și a cantinei. Unitatea școlară va avea însă noi sedii, după cum anunță MApN. Ieri s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor de infrastructură necesare funcționării Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. Conform unui comunicat al Ministerului Apărării „asocierea de firme Strabag SRL (lider) & Leviatan Design SRL a fost desemnată câștigătoare în cadrul procedurii de achiziție derulată prin intermediul platformei SICAP în perioada martie 2018 – iulie 2018. Valoarea contractului este de 116.441.500 de lei, inclusiv TVA, iar termenul de finalizare este de 45 de luni de la emiterea ordinului de execuție a lucrărilor, din care trei luni pentru proiectare și 42 de luni pentru execuție. Lucrările vor fi coordonate de Centrul de Domenii și Infrastructuri nr. 2 Craiova, din cadrul Direcției Domenii și Infrastructuri. Obiectivul general al contractului este asigurarea unei infrastructuri moderne pentru funcționarea CNM „Tudor Vladimirescu“ și include ridicarea de construcții noi cu destinații specifice: pavilion multifuncțional, spații de cazare, bloc alimentar, sală de sport, infirmerie, centrală termică, remize auto, la care se adaugă alei, platforme, amenajări exterioare peisagistice, rețele exterioare de utilități“.
Reprezentanții Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova au precizat că noile construcții se vor ridica în aceeași curte în care funcționează în prezent liceul. „Se ridică noi construcții care să corespundă cerințelor funcționării unei unități de învățământ preuniversitar liceal. Vor fi spații noi, săli de clasă, săli de studiu, noi spații pentru cazare, servicii medicale, hrănire și activități sportive. Lucrările se vor executa în patru ani. Clădirile se vor construi tot în spațiul de pe strada Vasile Alecsandri nr. 91, pe o suprafață pe care acum este o livadă“, a declarat Ioana Lădaru, purtător de cuvânt în cadrul Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. Construirea noilor sedii nu va determina o creștere a cifrei de școlarizare. „În prezent, colegiul nu funcționează pe structura unei unități de învățământ. Se vor construi noi spații moderne care să răspundă cerințelor elevilor. Nu va crește cifra de școlarizare. Aceasta este fixată de Ministerul Apărării și este de 120 de locuri pe an de studiu“, a mai precizat purtătorul de cuvânt Ioana Lădaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS