16.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Local Tineri morţi într-un cumplit accident de circulaţie

Tineri morţi într-un cumplit accident de circulaţie

-

Tânăra Mădălina Florentina Purecel, de 18 ani, şi-a pierdut viaţa luni, 30 iulie, în urma unui accident de circulație produs pe un drum din Olt. Ea se afla în mașină cu iubitul său, care, de asemenea, a decedat.

Dramă în familia unui asistent maternal din satul Chițeasca, orașul Scornicești, din județul Olt. Fata pe care asistentul o avea în plasament de 12 ani, Mădălina Florentina Purecel, a decedat luni după-amiază într-un cumplit accident rutier petrecut pe DJ 546, la ieșire din localitatea Movileni, satul Bacea, spre Potcoava. Tânăra se afla în mașină cu iubitul său, Iulian Ene, de 23 de ani, care a pierdut controlul volanului, pătrunzând pe contrasens și lovind un autoturism în care se aflau un bărbat de 36 ani, aflat la volan, și un băiat în vârstă de 12 ani. În urma impactului, cei doi tineri au decedat, rămânând încarcerați, iar băiatul și bărbatul au fost transportați la spitalul din Slatina pentru îngrijiri medicale.

Drama tinerei

Mădălina se pregătea de nuntă, spune directorul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt, Rădița Piroșca, și avea „o relație frumoasă cu acest băiat, care avea planuri serioase, ținea foarte mult la fată, avea propria lui casă, lucra. Era o relație de care asistentul maternal știa, știam și noi, chiar am avut, în urmă cu câteva săptămâni, o discuție cu fata, i-am spus că se poate baza oricând pe noi, că-i vom fi alături. O fată foarte bună, intenționa să obțină și o calificare în domeniul make-up-ului. Asistentul maternal suferă foarte mult, s-a implicat extraordinar în această relație, nu era pur și simplu un copil de care avea grijă. Îl susținem cât de mult putem, eu, personal, voi merge și la înmormântare. E o tragedie, nu pentru că e vorba de un copil din sistemul de protecție, e vorba de doi tineri minunați, care trăiau o relație frumoasă“, a declarat directorul Rădița Piroșca.
Fata a ajuns în plasament la asistentul maternal din Scornicești în anul 2006, când mama copilei a părăsit domiciliul, lăsându-şi soţul să îngrijească doi copii. Cei doi (fratele Mădălinei este cu un an mai mare) au fost îngrijiți de același asistent maternal până anul trecut, când băiatul a părăsit sistemul de protecție, găsindu-și un loc de muncă pe litoral, iar fata, pentru că împlinise 18 ani, urma să părăsească, de asemenea, sistemul de protecție. Se pregătea, însă, de nuntă, dorea să obțină o calificare în domeniul make-up-ului, avea planuri mari, dar și o voință și o atitudine de admirat, a mai spus directorul DGASPC.
Asistentul maternal, pe de altă parte, trăiește o adevărată dramă, pregătindu-se să o înmormânteze pe tânără la Scornicești. Părinții naturali ai Mădălinei nu au dat, în schimb, niciun semn de viață, în toți anii cât copiii s-au aflat în plasament. Mai mult, o soră mai mică a celor doi, după mamă, a fost preluată din Dolj și plasată în grija unui asistent maternal tot din Scornicești, cu scopul de a se cultiva relațiile bune între cei trei frați.

Alina Mitran
Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.