10.4 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Stadionul din Târgu Jiu, lăsat fără bani

Stadionul din Târgu Jiu, lăsat fără bani

Autorităţile locale nu ştiu când va fi gata noul Stadion Municipal din Târgu Jiu. Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că s-a vorbit în mod nerealist despre inaugurarea investiţiei, având în vedere că nu toate lucrările au fost încheiate. Mai este nevoie de peste două milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor exterioare. Este vorba de o pasarelă în zona dinspre Primăria Târgu Jiu, respectiv canalizarea pluvială. Marcel Romanescu a declarat că stadionul a fost finalizat mai mult pe reţelele de socializare şi încă aşteaptă aprobarea sumelor necesare pentru investiţia în arena de la Târgu Jiu. Acesta nu poate găzdui momentan evenimente sportive, a mai spus primarul. „A fost avansată şi o dată privind inaugurarea vara aceasta, dar mai este o lună şi banii nu au mai fost alocaţi. Este păcat pentru că stadionul propriu-zis este gata, dar dacă nu sunt finalizate şi cele două lucrări de exterior, atunci nu poate fi pus în funcţiune“, a spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

Este nevoie de două milioane de euro de la CNI

Marcel Romanescu a mai spus că există din partea autorităţilor locale toată deschiderea necesară pentru a fi demarate ultimele lucrări. Totul depinde în prezent de guvern. Potrivit lui Romanescu, este necesar un lobby din partea parlamentarilor de Gorj pentru aprobarea banilor. „Noi am făcut tot ceea ce ţinea de noi. Am fost la comisiile interministeriale şi totul a mers bine până la un moment dat. Mai trebuie aprobată o hotărâre de guvern cu suma necesară. Nu ştiu care este situaţia. Lucrările la Stadionul de la Târgu Jiu au început în acelaşi timp cu cele de la Stadionul din Craiova. Acolo sunt gata de mult şi se joacă şi meciuri, noi încă mai aşteptăm. Sper să nu fie vreo problemă că primarul este de la opoziţie. Este vorba de o investiţie de care beneficiază întreg oraşul şi este păcat să rămână în stadiul acesta“, a mai spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu. Lucrările care mai sunt de executat ar fi gata în maximum două luni. Prin urmare, dacă cel târziu în august vor fi alocate fondurile necesare ar mai fi timp pentru licitaţie şi pentru derularea lucrărilor şi realizarea recepţiei finale. În plus, la ultimele ploi, prin acoperişul tribunei s-a infiltrat apa. Primarul Marcel Romanescu a trimis o notificare la Compania Naţională de Investiţii, finanţatorul lucrărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

MAE: Au fost aduși acasă 98 de români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 98 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria şi al...