Serviciul de Paşapoarte Simple Gorj şi-a prelungit programul de lucru. Funcţionarii vor rămâne la program în intervalul 08.30-18.30, până pe 31 august. Decizia a fost luată de conducerea Serviciului, ca urmare a numărului mare de solicitări de eliberare de paşapoarte simple şi electronice.
Valeriu Surupăceanu a spus că un paşaport temporar se va elibera în acelaşi termen ca şi cel electronic, respectiv 14 zile. În plus, paşaportul simplu va fi eliberat în trei zile doar dacă va exista o urgenţă motivată. Situaţiile în acest caz sunt prevăzute de lege. Valeriu Surupăceanu a mai spus că este foarte important ca toți cetăţenii să îşi facă programările online pentru a scurta din timpii de aşteptare şi pentru a evita aglomeraţia de la ghişee. Numai săptămâna trecută au fost înregistrate peste 120 de cereri pe zi. Cele mai aglomerate zile la Serviciul de Paşapoarte Gorj sunt luni, marţi şi miercuri.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.