6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliclinica Veche - planuri de reabilitare după 43 de ani

Policlinica Veche – planuri de reabilitare după 43 de ani

Primele lucrări de reabilitare de la construcția clădirii Policlinicii Vechi, așa cum este cunoscut imobilul în care astăzi funcționează mai multe instituții din domeniul sanitar, ar putea începe anul viitor. Consilierii județeni au aprobat joi documentația tehnico-economică privind reabilitarea clădirii, valoarea totală fiind estimată la 11,258 milioane lei.
Clădirea în care astăzi funcționează diverse servicii ale mai multor instituții (Casa Județeană de Pensii Olt – cabinetele de expertiză; Spitalul Județean de Urgență – dispensarul TBC, Serviciul Județean de Medicină Legală; Direcția de Sănătate Publică – Sanepid, Epidemiologie, Avizare etc.; Centrul de Transfuzie Sanguină Olt; Centrul Județean de Aparatură Medicală; cabinete ale medicilor de familie etc.) a fost construită în 1975, având destinația de policlinică. Din 2003, diverse spații au fost date în administrare sau concesiune către instituțiile menționate mai sus, moment de la care a început administrarea pe bucățele a imobilului. În cea mai grea situație se află, la acest moment, spațiile comune, în special instituțiile publice care au primit în administrare spații putând foarte greu să desfășoare lucrări de întreținere, pe de o parte din pricina bugetelor, iar pe de alta din cauza impedimentelor legale (Ministerul Sănătății, de exemplu, nu a putut autoriza lucrări în spații care nu-i aparțineau). Astfel s-a ajuns ca, deși clădirea găzduiește instituții cu activitate în domeniul sanitar, subsolul să reprezinte o adevărată sursă de infecție. Tâmplăria și instalația electrică datează de la construcția clădirii, nu s-a intervenit serios nici la acoperiș, holurile au rămas neîncălzite, instalația electrică, în urma separării consumului, s-a realizat prin cabluri aparente, nesigure etc.
Deși în ultimii ani multe voci au solicitat reparații capitale, proprietarul clădirii, Consiliul Județean, a aprobat de-abia acum proiectul de reabilitare, care are ca termen de execuție 33 de luni. În perioada următoare se va întocmi documentația pentru licitarea proiectării și execuției lucrărilor, astfel ca cel mai devreme anul viitor să înceapă efectiv lucrările, a declarat președintele CJ Olt, Marius Oprescu.
Lucrările vor include și izolarea termică a clădirii, precum și construirea unui acoperiș . Din valoarea totală (11.258 de milioane de lei), 6,7 milioane sunt lucrările de construcții-montaj, 1,2 milioane de lei – utilajele și echipamentele tehnologice și funcționale, iar aproape un milion de lei – dotările. Clădirea are regim de înălțime S+P+2E, fiind vorba de 3.957 mp suprafață desfășurată. Fondurile pentru realizarea investiției vor fi asigurate din bugetul local al județului Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS