10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Luați măsuri cu Târgul Municipal că e praful până la genunchi!“

„Luați măsuri cu Târgul Municipal că e praful până la genunchi!“

În ședința de joi a Consiliului Local Craiova au fost votate și unele proiecte de hotărâre care vizau SC Piețe și Târguri Craiova SRL, societatea care administrează piețele din oraș și Târgul Municipal, prilej pentru consilierii din opoziție de a trage de urechi executivul cu privire la condițiile improprii în care sunt nevoiți să-și vândă marfa unii comercianți. „Vă rog frumos să luați măsuri și să asfaltați tot târgul, pentru că este praful până la genunchi când intri acolo. Măcar să nu le mai luați taxă, nici măcar acel leu pe metru pătrat, celor care vând în condiții inumane. Duminică, la ora 11.00, stăteau cu cearșafurile întinse pe jos precum câinii. Hai să avem și noi grijă de oamenii aceia care încearcă să vândă ceva, nu să le dăm în cap“, a ridicat problema Adriana Ungureanu. Consilierul din partea PNL s-a referit la unii comercianți de vechituri care vin în Târgul Municipal Craiova doar în weekend și care sunt așezați într-o zonă improprie, unde nu s-a ajuns cu asfaltarea. Aceștia își vând marfa direct de pe jos, de pe cearșafuri pline de praf, înconjurați de gunoaie.
Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a susținut că are cunoștință de situația descrisă de Adriana Ungureanu, dar spune că acea porțiune a târgului a apărut în ultima perioadă și că ea va fi asfaltată când va intra în vigoare noul acord-cadru de reparare a străzilor din oraș (cel mai probabil în toamnă). „Porțiunea de care spuneți a apărut în ultima perioadă din cauza faptului că târgul s-a extins. Suprafața care a fost dată în folosință pentru Târgul Municipal nu a cuprins inițial și acea parcelă. Amplasamentul actual, care este diferit de cel care a existat pe strada Caracal, ne-a permis să extindem târgul săptămână de săptămână, în funcție de numărul de comercianți, care a tot crescut. Și așa au ajuns unii în acea porțiune care nu fusese amenajată și care, inițial, nici măcar nu fusese dată în folosința SC Piețe și Târguri Craiova SRL“, a explicat Genoiu. „Hai să scoatem în evidență și părțile bune. Ceea ce s-a dat în folosință a fost asfaltat în totalitate, au fost făcute geigerele pentru scurgerea apei. Nu cred că am avut niciodată un târg așa cum arată cel de acum, adică asfaltat de la un capăt la altul“, a adăugat edilul. „Parcela respectivă o avem în vizor. Acordul-cadru de asfaltări se apropie de final, dar este în procedură de evaluare următorul acord și ne-am propus ca una din prioritățile pe acest acord să fie asfaltarea acelei parcele din târg“, a conchis primarul Mihail Genoiu.
Edilul a dat însă vina și pe comercianți, pentru că nu se înțeleg între ei cu privire la locul din târg și așa s-ar ajunge în situația ca unii să-și vândă mărfurile în astfel de condiții improprii. „Nici eu nu pot să îi spun administratorului târgului să îi pună pe aceștia pe platforma asfaltată, iar el să-mi răspundă că nu se poate, pentru că se ceartă între ei. Deci, până la urmă, asta ține și de organizarea lor. Noi ce am putut să facem, am făcut și vom face în continuare, dar eu zic că niciodată nu s-au creat astfel de condiții în Târgul Municipal, care au fost gândite de la început în așa fel încât acesta să fie funcțional“, a mai menționat Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS