10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria eliberează actele la „urgență“ în pas de melc

Primăria eliberează actele la „urgență“ în pas de melc

Vrei să obții un certificat de urbanism de la Primăria Craiova și ai nevoie urgentă de documentul cu pricina? Faci o solicitare la Direcția Relații cu Publicul și, conform HCL 485/2017, plătești o taxă de urgență de 200 de lei, apoi stai liniștit și aștepți să primești certificatul în termen de cinci zile. Așa a procedat și craioveanul Vasile Stoian, căruia îi este necesar un certificat de urbanism. După cele cinci zile, solicitantul a mers să-și ridice documentul, dar nu l-a găsit, căci Direcția de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul primăriei nu-l eliberase. Solicitantul nu a disperat, gândind că revine a doua zi și totul se rezolvă. Nu a fost așa. „Au trecut zece zile și tot nu am primit certificatul. Fiica mea și-a pierdut zece zile din concediu făcând drumuri la primărie, ca să dea de urma respectivului certificat. I se spunea că este pe circuit. Nimeni nu știa nimic, iar noi aveam nevoie de actul respectiv. În cele din urmă, am decis să sun la presă, pentru că nu înțeleg cât mai am de așteptat și de ce am mai plătit taxa de urgență. Ca să merg zi de zi la ghișeu și să mi se spună că nu a apărut certificatul?!“, a întrebat Vasile Stoian.

Caz rezolvat după ce s-a interesat presa

Craioveanul a sesizat telefonic la redacție două zile consecutiv problema cu care se confrunta. După ce redactorii GdS au solicitat un răspuns din partea administrației locale cu privire la problema sa, a apărut și certificatul de urbanism. În consecință, craioveanul și-a primit documentul și totodată își poate recupera și taxa de urgență pe motiv că doleanța nu i-a fost rezolvată în termenul legal. „Am verificat această sesizare. I-am cerut explicații directoarei de la Urbanism, Gabriela Miereanu, și am dat de urmă solicitării despre care faceți vorbire. Pe aceasta a fost aplicat un postnotes în care se specifica regimul urgent. Postnotesul a căzut și cererea și-a urmat cursul. Persoana în cauză va primi imediat certificatul și, în plus, i se va restitui taxa de urgență“, a specificat viceprimarul municipiului Craiova, Stelian Bărăgan, care s-a arătat dispus să rezolve imediat chestiunea craioveanului.
Vasile Stoian a confirmat cele spuse de reprezentantul administrației locale: „În sfârșit, am reușit să obțin acel certificat. În privința banilor, vom reveni să solicităm restituirea sumei, dar trebuie să avem la noi chitanța originală“.

Taxa și termenul

„Taxa de urgență pentru eliberarea certificatului de atestare a edificării/extinderii construcției se stabilește la 200 de lei. Termenul pentru eliberarea în regim de urgență este de cinci zile. Taxa de urgenţă se adaugă la taxa stabilită pentru eliberarea documentului în termenul legal“.
Hotărârea Consiliului Local Nr. 485/2017

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS