13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDe-a v-ați ascunsele cu registrul asociației de proprietari

De-a v-ați ascunsele cu registrul asociației de proprietari

Scandal la ușa Asociați-ei de proprietari nr. 1 Nicolae Titulescu, după ce casiera a găsit lacătul pus pe ușă, când a venit la muncă, joi dimineață. Conflictul s-a iscat din cauza registrului cu procese-verbale întocmite la adunările generale ale respectivei asociații. Documentul a fost luat acasă de casiera Cerasela Târnăveanu, cu ocazia desfășurării unei adunări generale extraordinare, în după-amiaza zilei de 18 iulie. Președintele Costel Mladinescu s-a supărat și a pus lacăt pe ușa asociației, cu scopul de a-i bloca angajatei intrarea în sediul asociației. „Am venit azi-dimineață la serviciu la ora opt și am găsit lacătul pe ușă. Am vorbit cu unul dintre membrii din comitetului, domnul Chiriță, am mers, am sunat la interfon la ușă la președinte și nu mi-a răspuns. Am sunat la poliție, am sunat la Telefonul cetățeanului. Nu înțeleg de ce domnul președinte a pus lacăt pe ușă“, a declarat Cerasela Tănăsescu.
În replică, președintele Asociației de proprietari nr. 1 Nicolae Titulescu explică, în fața sediului încuiat. „Să vină cu registrul de procese-verbale, cu banii și laptopul. Aseară am avut adunare generală extraordinară. Am avut pe ordinea de zi, care nu s-a respectat, pentru că a fost un haos, alegerea unui nou membru în Comitet și angajarea unui administrator. Am decis ca o persoană din comitet să încheie procesul-verbal, dar casiera a luat registrul, împreună cu soțul dânsei, și a plecat cu el acasă. Dumneaei este deranjată de faptul că la sfârșitul acestei luni îi expiră mandatul și Comitetul nu mai vrea să-i prelungească contractul de muncă pentru că și-a mărit singură salariul. Aseară urla, fugea prin curtea blocurilor cu registrul. Am pus lacăt pe ușă fiindcă vreau să vină să-mi predea în mod oficial registrul, să dea banii încasați și laptopul în care sunt ținute toate evidențele asociației“, a declarat președintele Costel Mladinescu.
Pe fondul disputei ivite între cei doi, proprietarii veniți să-și plătească întreținerea au fost întorși de la ușa asociației, iar parte din Comitet și-a făcut apariția la sediu ca să facă ordine. „La acest moment nu avem administrator pentru că a avut o problemă gravă de sănătate, nu știm dacă mai revine. Avem doar un casier-contabil, în persoana doamnei Cerasela Târnăveanu, încadrată pe o perioadă determinată, de trei luni. Numai că situația a degenerat. Aseară (miercuri – n.r.), casiera a luat registrul cu procese-verbale și a plecat cu el. Este cu gura mare și nu înțelege că este doar angajata asociației. Ea pleacă cu banii acasă, cu laptopul, și trebuie să stopăm acest obicei. Este o neînțelegere și trebuie să vorbească cele două persoane față în față“, a spus Ion Amza, fost membru în Comitet.

Casiera a restituit registrul

Comitetul o acuză pe casieră că „a pus mâna“ pe registrul cu procese-verbale și o somează să-l restituie. „Doamna este o angajată, nu are voie să plece cu registrul. A venit la adunare ca proprietar, l-a adus și pe soț, care a deturnat discuția, de la alegerea unui membru în Comitet s-a ajuns la schimbarea întregului Comitet“, a spus un alt membru al Comitetului Executiv.
Pusă față în față cu președintele și o parte a comitetului, angajata a cedat și a restituit registrul, în care, din câte spun reprezentanții proprietarilor, au apărut consemnări care nu s-au făcut în momentul adunării. „Eu îmi doresc să meargă asociația mai departe. Acum mă acuză că am făcut modificări în procesul-verbal. Da, am greșit când am plecat cu registrul, dar eu l-am luat ca să semneze toată lumea“, susține casiera.
Prevederile legale în domeniul asociațiilor de proprietari cu privire la documentele asociației și atribuțiile reprezentanților proprietarilor sunt clare, după cum explică și Ion Pătrulescu, reprezentantul Uniunii Asociațiilor de Proprietari Craiova. „Registrul cu procesele-verbale întocmite la Adunările Generale stă obligatoriu la președintele asociației de proprietari. În timpul unei adunări, acesta supune la vot cui să-i fie delegată redactarea procesului-verbal. La final, procesul-verbal este semnat obligatoriu de Comitetul Executiv și opțional de proprietarii prezenți la adunare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS