6.7 C
Craiova
sâmbătă, 14 decembrie, 2019
Acasă Local Săptămâna actorilor #Fără Penali la Râmnicu Vâlcea

Săptămâna actorilor #Fără Penali la Râmnicu Vâlcea

-

Actorii români schimbă scena cu strada. Timp de o săptămână vor face parte din distribuția piesei „Fără penali în funcții publice“, care va avea loc în București și în alte orașe din țară. Câteva zeci de actori vor fi prezenți în fiecare zi, în perioada 18-25 iulie, în Piața Universității, între orele 17.00-20.00, pentru a ajuta la strângerea de semnături pentru inițiativa cetățenească #Fără Penali. Săptămâna actorilor va avea loc și în alte orașe din țară, astfel că la sfârșitul acestei săptămâni, Marius Manole va merge să strângă semnături în Sinaia, Crina Semciuc şi Tache Florescu în Râmnicu Vâlcea, iar Alex Bogdan va aduna semnături în Vama Veche. Voluntarii din Vâlcea ai inițiativei, împreună cu actorii Crina Semciuc și Tache Florescu, vor fi, joi, 19 iulie, începând cu ora 17.00, în zona centrală a Râmnicului Vâlcea, vizavi de Mall, pentru a strânge semnături pentru modificarea constituției în sensul specificat de inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice“. În fiecare zi, timp de trei ore, actorii Marius Manole, Maria Obretin, Olimpia Mălai, Marcela Motoc, Florin Călinescu, Oana Pellea, Nicoleta Lefter, Alex Călin, Ilona Brezoianu, Cristian Bota, Natalie Ester, Florentina Tilea, Ada Galeș, István Téglás, Alex Bogdan, Diana Dumbravă, Eduard Jighirgiu, Crina Semciuc, Mariana Liurca, și mulți alții, vor sta în stradă, prin rotație, pentru a strânge semnături de la cei care sprijină inițiativa cetățenească. Inițiativa „Fără penali în funcții publice“ propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut: „Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării“.
Inițiativa are nevoie de minimum 500.000 de semnături din cel puțin 21 de județe din țară, strânse în șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial. Până în prezent, inițiativa a adunat 300.000 de semnături.

ȘTIRI VIDEO GdS

Aco Todorov, antrenor și selecționer

Antrenorul echipei masculine de baschet SCM „U” Craiova, Aleksandar Todorov, este noul selecționer al Macedoniei de Nord. Contractul...