16.4 C
Craiova
luni, 13 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Primarul Craiovei: „La depozitul de la Mofleni se execută lucrări“

Primarul Craiovei: „La depozitul de la Mofleni se execută lucrări“

Întors din concediu, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a vizitat luni Spitalul de Neuropsihiatrie pentru a i se prezenta investițiile făcute din banii primăriei. În perioada în care a lipsit, orașul a fost „lovit“ în plin de duhoarea emanată de la groapa de gunoi, gropile din asfaltul de pe străzi și-au făcut de cap, iar strada Râului, reabilitată cu fonduri europene, a fost deja spartă din cauză că asfaltul s-a lăsat ca aluatul și pune în pericol viața șoferilor. Ce crede el despre aceste lucruri, într-un scurt interviu realizat după vizita de la „Neuro“.

GdS: V-ați reîntors la muncă inaugurând ceva frumos. Intenționați să megeți și la groapa de gunoi, pentru că, în absența dumneavoastră, orașul a mirosit îngrozitor câteva zile.
Mihail Genoiu: Chiar dacă am lipsit din oraș, am urmărit ce se întâmplă și nu este nimic nou în ceea ce se constată decât observațiile pe care le-am făcut noi către firma Eco Sud și lista de probleme constatate acolo atunci când s-a venit cu solicitarea de majorare de preț. Am cerut la vremea respectivă o analiză a tuturor condițiilor de îndeplinit, au fost trimise notificări către firmă, dar și către Agenția de Mediu și Garda de Mediu și au fost luate în calcul. Le-am explicat celor de la Eco Sud că la celula 6 este o continuare de lucrări la una existentă. S-au făcut controale și au culminat acum, când celula 6 a trebuit să fie autorizată de către Agenția de Mediu. S-au cerut și o serie de remedieri la această groapă, mare parte dintre ele, 99% dintre cele solicitate și de noi, sub sancțiunea neavizării celulei 6 și a amenzilor date de Garda de Mediu, acolo se execută lucrări.

GdS: Bulevardul Râului, reabilitat cu fonduri europene, a fost spart. Sunteți mulțumit de starea în care este acum?
M.G.: Nimeni nu este mulțumit. Problema este că bulevardul Râului a prevăzut o casetare, o continuare a casetării și reabilitarea covorului asfaltic. Ceea ce a apărut pe Râului sunt probleme legate de casetarea anterioară, executată în anii 1990 – 2000, făcută sub altă tehnologie, iar acele casete „au lucrat“ în timp și au provocat aceste probleme din cauza precipitațiilor.

GdS: Trebuia amânată atunci reabilitarea bulevardului până când se rezolva casetarea executată mai demult?
M.G.: Dacă se amâna, se pierdeau banii. Execuția financiară a avut o perioadă care a expirat în decembrie 2015. Dacă puteai să o amâni, ca să faci casetarea efectiv, ieșeai din această perioadă. O să găsim soluții. Probabil sunt soluții locale, care nu afectează întreaga suprafață.

GdS: Tot mai mulți craioveni se plâng de întârzieri repetate în ridicarea gunoiului de către Salubritate.
M.G.: Așa cum știți, contractul de ridicare a gunoiului a fost delegat către operatorul regional, iar el a început operațiunea de montare a containerelor îngropate, însă noi nu am abandonat Salubritatea și am stabilit că dotările vor continua. Astfel, la ultima ședință de consiliu, a fost aprobat un leasing operațional pentru achiziționarea mai multor mașini noi.

GdS: Firma care ar trebui să monteze containerele nu a îngropat niciunul din cauza birocrației.
M.G.: Nu este așa simplu să îngropi 400 și ceva de containere. Da, nu a îngropat niciunul pentru că sunt în perioada de proiectare și de obținere a avizelor. Noi am delegat în Asociația Salubris (cea care implementează Master Planul de Deșeuri în Dolj – n.r.) două persoane cu funcții de răspundere care participă la fiecare ședință de avizare și care intervin ori de câte ori este o problemă mai delicată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Atmosferă de vis în Bănie. Fanii au cântat și...

Așa echipă, așa suporteri! După ce alb-albaștrii...

ȘTIRI GdS

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Alexandru Cicâldău: Am...

Alexandru Cicâldău, marcatorul de serviciu al Universității Craiova în ultima perioadă, se bucură foarte mult pentru victoria cu FCSB.

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Dan Nistor: Sper...

Mijlocașul Universității Craiova, Dan Nistor, a sărbătorit cu un gol în poarta FCSB-ului cel de-al 300-lea meci din Liga 1.

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Cristiano Bergodi: Avem...

Strategul Universității Craiova, Cristiano Bergodi, a fost încântat de victoria înregistrată în fața FCSB-ului, o echipă pe care o respectă foarte mult....

Universitatea Craiova – FCSB 2-1 | Bogdan Vintilă: Trebuie...

Antrenorul formației FCSB, Bogdan Argeș Vintilă, consideră că echipa sa nu merita să piardă duminică seară, scor 1-2, în Bănie, în fața liderului Universitatea Craiova.

Horoscop

BerbecO zi cu distracții și voie bună. Sunteţi pus pe șotii, aveţi chef de aventuri, dar şi cu ceva iz de amor....

Bancul zilei

Un tânăr, la petrecerea de Anul Nou, se întoarce către prietenul lui și îi cere o țigară. Acesta îi spune: