Un jurnalist mehedinţean a fost, în noaptea de duminică spre luni, protagonistul unui eveniment deosebit, după ce un fals poliţist l-a oprit în trafic în comuna Malovăţ. „Era ora 2.15 când, în plin centrul localității Malovăț, în haină de polițist, fără caschetă, mi-a făcut semn să opresc. M-am conformat, am deschis geamul mașinii cât să putem vorbi. A venit la geam în pas șmecher și, după ce mi-a spus un «salut, mă», mi-a cerut actele. Știind că un polițist nu salută așa și că ar fi trebuit să fie însoțit de un alt coleg și mașina de serviciu, l-am întrebat de la ce poliție este. «Nu contează, dă actele», mi-a răspuns polițistul. În timp ce vorbeam, am reușit să iau aparatul și am început să-l fotografiez, și i-am spus că voi suna la poliție și atunci voi prezenta actele. Au urmat câteva amenințări. Am realizat că este un fals polițist, am făcut semne la maşinile ce veneau din faţă, iar când a oprit un autoturism, individul a fugit pe ulița din apropiere. Am rămas pe loc și am sunat la 112. După interogatoriul obișnuit, am fost transferat la ofițerul de serviciu, agent Țițirigă, care m-a informat că există un echipaj la Izvorul Bîrzii şi va veni imediat. După 15 minute, am sunat iarăși la 112 și am fost certat de operatoare că țin linia ocupată și să aștept… După vreo cinci minute am plecat. Când trecusem deja de Termo, m-a sunat un domn Ofițeru, agent-șef de poliție, că a ajuns la fața locului. I-am precizat că falsul polițist a fugit și că am plecat. L-am asigurat că dimineață va avea fotografia falsului poliţist la Biroul de Presă“, a povestit Teodor Abagiu.
Potrivit IPJ Mehedinţi, persoana care l-a oprit pe jurnalist a fost identificată, fiind vorba despre un tânăr, de 26 de ani, din comuna Malovăț, sat Malovăț. Deocamdată verificările sunt în curs de desfășurare şi nu s-a stabilit încadrarea juridică a faptei.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.